Jachtařské přednášky v roce 2022

Eva Skořepová | 05.01.2022

Přednášky pro jachtaře i širokou veřejnost Jachtařská akademie ČSJ pravidelně pořádá již od roku 2014. Letošní první přednáška je na programu v úterý 18. ledna.


Všechny přednášky se budou konat od 18.00 hodin v učebně číslo 5 na NEWTON University, v Kongresovém centru Praha – vchod 6, 4. patro. Adresa: 5. května 1640/65, 140 21 Praha 4-Nusle.
 
Všechny přednášky může presenčně navštívit pouze omezený počet 50 osob při dodržení veškerých platných hygienických opatření. Je proto nezbytné, být na místě minimálně 10 minut před začátkem přednášky!
 
Pro ostatní zájemce budou jednotlivé přednášky vysílány on-line. Po registraci a zaplacení, obdržíte odkaz pro přihlášení do přednášky nejpozději hodinu před započetím. Seminář k tréninkovému deníku Yarmill je bez předchozí registrace on-line zde: https://zoom.us/j/94804266849


Vstupné jak pro presenční účast, tak on-line je pro veřejnost 300 Kč, pro posluchače NEWTON University 150 Kč a pro nositele závodní licence Českého svazu jachtingu a Slovenského svazu jachtingu jsou přednášky zdarma.  

 

Přihlášky: na Jachtařské akademii v událostech- www.jacht-akademie.cz, anebo na tel. čísle 731 591 313 u Denisy Binjošové.

 


Témata přednášek v roce 2022

 


18. 1. 2022

Marian Jelínek: ÚSPĚCH JE NÁVYK, aneb správné návyky jako cesta mezi nejlepší!

 

První přednáška už proběhla. Přišlo na ni nebo se připojilo online celkem 140 posluchačů. Známý mentální kouč Marian Jelínek přednášel na téma ÚSPĚCH JE NÁVYK, aneb správné návyky jako cesta mezi nejlepší! Představil návyky úspěšných sportovců, inspiroval se návyky, které požaduje vedení organizace po hráčích klubu NHL Montrealu Canadiens a které lze využít u jakéhokoliv sportovce. Mluvil také o dětech, jak vést jejich tréninky, o tom, jak je důležité netlačit na výsledek, ale pěstovat lásku ke sportu. Když tréninky sportovce baví, i menší objem přináší vynikající výsledky. Marian Jelínek hovořil také o svých zkušenostech s více než roční spoluprací s reprezentací Českého svazu jachtingu. Tato spolupráce nejenže bude pokračovat, ale bude se dále rozšiřovat. Spolupráci s Marianem pro své trenéry a závodníky připravuje také Český Yacht Klub.

 


25. 1. 2022

Václav Brabec: Zavodní pravidla jachtingu – štít i meč

 


Přijdou vám pravidla jachtingu složitá nebo zbytečná? Mezinárodní rozhodčí a aktivní závodník ve třídě RS700 Vašek Brabec vám v této přednášce, která bude vedena interaktivní formou, představí základní koncept fungování pravidel jachtingu, poradí vám, jak se v nich vyznat, a dozvíte se i tipy a triky, jak tyto znalosti využít na vodě, ale i v případě nouze u protestu. 
 
Registrace: https://prednasky.jacht-akademie.cz/produkt/vaclav-brabec-zavodni-pravidla-jachtingu-stit-i-mec/

Registrace je možná do 15:00 25. 1. 2022. 


 
27. 1. 2022

Michal Krysta: Sólový závod přes Atlantik – Globe 5.80 Transat 2021

 

 


Postavit si závodní jachtu nové lodní třídy z překližky a vyrazit s ní na sólový závod přes Atlantik. To byl hlavní cíl projektu Across the Horizon. Letos na podzim se podařilo projekt dotáhnout do zdárného konce a ze závodu Globe 5.80 Transat přiváží Michal Krysta krásné druhé místo. 3 800 námořních mil sólo na jachtě dlouhé 5,7 metru. Jak se taková loď staví? S čím vším musel Michal při závodě bojovat?
 
Registrace: https://prednasky.jacht-akademie.cz/produkt/martin-krysta-solovy-zavod-pres-atlantik-globe-5-80-transat-2021/

Registrace je možná do 15:00 27. 1. 2022.


 
1. 2. 2022

Jiří Denk: Plavby v roce 2021 – Mexiko, Nikaragua, Kostarika a Panama

 


Vydejte se s námi na 3 000 Nm dlouhou plavbu z mexické California Bay a Cortez Sea do Acapulca a dál na hranice s Guatemalou. A pak dál do překvapivě pěkné Nikaragui, podél celého pobřeží překrásné Kostariky až do zajímavé Panamy s nádhernými Isla Perlas. Všechny tyto země mají své přírodní skvosty, národní parky, nádherná místa s úchvatnou přírodou. Velkou část jsme měli na palubě děti, přesto jsme zažili i dramatické okamžiky, jako málem ztroskotání na skaliskách v zátoce při tvrdé a rychlé bouřce, či velmi nepříjemné obtěžování zdrogovanými rybáři. Ovšem přírodní krásy, romantika a pohoda samozřejmě vedou v poměru 99:1.
 
Registrace: https://prednasky.jacht-akademie.cz/produkt/jirka-denk-plavby-v-roce-2021-mexiko-nikaragua-kostarika-a-panama/

Registrace je možná do 15:00 1. 2. 2022.


 
8. 2. 2022

Kateřina Staňková: Nehody na moři a organizace záchrany

 


Jachting je v zásadě velmi bezpečný sport, ale ani na moři se někdy nevyhneme nehodám. Na přednášce probereme, jak řešit některé závažné situace a jaké máme možnosti pro přivolání pomoci. Řekneme si také něco o záchranných systémech na moři, a jak to vlastně funguje se záchranou života a majetku.
 
Registrace: https://prednasky.jacht-akademie.cz/produkt/katka-stankova-nehody-na-mori-a-organizace-zachrany/

Registrace je možná do 15:00 8. 2. 2022.


 
15. 2. 2022

Karel Lavický: Příprava na olympijské hry v Tokiu a jejich průběh

 


Logistika a příprava na olympiádu do Tokia. První přípravy v roce 2020 a následně v roce 2021. Jak pandemie ovlivnila logistiku, plány a trénink před olympiádou a jak to nakonec v Tokiu vypadalo doopravdy? Co všechno bylo nutné absolvovat před odjezdem a po příjezdu na místo? Co byla naše každodenní rutina? A odpovědi na mnoho dalších otázek spojených s touto největší sportovní akcí roku.


Registrace: https://prednasky.jacht-akademie.cz/produkt/karel-lavicky-priprava-na-olympijske-hry-v-tokiu-a-jejich-prubeh/

Registrace je možná do 15:00 15. 2. 2022.
  


22. 2. 2022

Libor Hošek: Weather routing pro veřejnost a pro závodní týmy

 


V části určené pro všeobecnou jachtařskou veřejnost přednáška představí volně dostupné nepříliš drahé nástroje a informační zdroje, které vám pomohou bezpečně plout z bodu A do bodu B nebo se během dovolené na lodi vyhnout nepříjemným překvapením, pokud jde o počasí. V části pro závodní jachtaře přidáme práci s polárním diagramem, probereme zdroje počasí ve formátu grib i jejich spolehlivost, spočítáme nejrychlejší trasu pro vybranou loď, vybereme plachty na závod s ohledem na očekávané meteorologické podmínky a věřím, že zbude dost času i na dotazy z publika.
 
Registrace: https://prednasky.jacht-akademie.cz/produkt/libor-hosek-weather-routing-pro-verejnost-pro-zavodni-tymy/

Registrace je možná do 15:00 22. 2. 2022.


 
1. 3. 2022

Petr Ondráček: Bezpečně na moři s Colregem a elektronikou

 


Přednáška se bude zabývat problematice praktických aplikací některých ustanovení zásadního dokumentu Mezinárodní námořní organizace IMO – „Úmluva o mezinárodních pravidlech pro zabránění srážkám na moři“ (Colreg) při používání současných elektronických přístrojů a systémů na rekreačních námořních lodích. Colreg představuje „bibli“ každého, kdo na moře vyplouvá a bere do rukou kormidlo bez ohledu na to, zda je kapitánem nebo posádkou. Pozornost bude věnována i novinkám, které mohou pomoci k zabránění nebo úspěšnému řešení nouzových a tísňových situací při plavbě na moři.
 
Registrace: https://prednasky.jacht-akademie.cz/produkt/petr-ondracek-bezpecne-na-mori-s-colregem-a-elektronikou/

Registrace je možná do 15:00 1. 3. 2022.
 

 

10. 3. 2022

Tomáš Pošepný, Štěpán Novotný, Eva Skořepová: Tréninkový deník Yarmill


Tento seminář je určen pro všechny trenéry a zástupce jachtařských klubů, kteří pracují s mládeží. Yarmill je tréninkový deník pro profesionály, který vyvinul Tomáš Pošepný původně pro Biatlon. Nyní ho využívá již celá řada sportů – Czech Ski & Snowboarding, Dukla, Olymp, Victoria, Český svaz plaveckých sportů, Český šermířský svaz a mnohé další včetně Českého svazu jachtingu. Yarmill není jedna univerzální aplikace pro všechny. Pro každý sport a tým ho lze upravit tak, aby odpovídal jejich tréninkovému systému, specifickým aktivitám a dalším požadavkům. Na semináři se seznámíte s tím, co Yarmill umí a přináší. Reprezentační trenér Štěpán Novotný a trenérka Optimistů ČYKu Eva Skořepová připojí praktické zkušenosti.


Seminář můžete navštívit osobně: na NEWTON University, v Kongresovém centru Praha – vchod 6, 4. patro. Adresa: 5. května 1640/65, 140 21 Praha 4-Nusle

 

Nebo absolvovat on-line zde: https://zoom.us/j/94804266849

 

Více informací: http://www.jacht-akademie.cz/aktivity/novinky/178-treninkovy-denik-yarmill/

 

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Dovolujeme si pozvat závodníky lodních tříd Fireball, Cadet a 420 na 26. ročník Skiregaty. Lyž...

Jubilejní 35. ročník ankety Jachtař roku je tady. V letošním roce mohou v anketě opět hlasovat...

Vážení zájemci o závodní jachting, po úspěšném formátu Jachtařského fóra, které se kon...

Již tradičním pořadatelem závodů družstev (team racing) je na přelomu října a listopadu pražsk...

Již 25. ročník České námořní rallye, která je mistrovstvím ČR v námořním jachtingu one-desing,...

Zobrazit všechny články


nahoru