Integra 2021 Czech Slalom Championships

Eva Skořepová | 27.07.2021

INTEGRA 2021 Czech Slalom Championship ve Viganji je minulostí. Závodu se zúčastnilo 38 závodníků a mimo české špičky, ať té současné nebo minulé, bylo závodní pole obohaceno o závodníky ze Slovinska, Polska, Rakouska, Ukrajiny nebo Chorvatska. Někteří z nich mají i olympijské zkušenosti.


 
Účast zahraničních závodníků velmi zatraktivňuje závodění pro české jezdce a je to i dobrá vizitka pro celou českou organizaci tohoto eventu. Hlavními organizátory byly ČWA a společnost YFA a generálním partnerem Společnost INTEGRA Czech Republic. Hlavním rozhodčím a managerem rozsáhlé závodní komice byl Marek Pavlovský.

 


 
Závodilo se pět dní ze šesti a z toho polovina Slalom Classic na flosnách a polovina Slalom Foil, ve kterém se jelo MČR vůbec poprvé. Počasí bylo naprosto skvělé a přálo rovnocenně oběma disciplínám. Slalom Classic se jezdil ve větru 14–20 uzlů a Slalom Foil naopak ve slabším větru 8–14 uzlů. Schopnost foilů závodit již od cca 4 m/s dává slalomu úžasnou budoucnost.

 


 
Ve slalomu obhájil mistrovský titul Petr Čech a připojil i historicky první titul mistra republiky ve foil slalomu. Na druhém místě ve slalomu a třetí ve foilu byl Jakub Zíma. Třetí místo ve slalomu patří Martinu Sladkému a druhý v disciplíně foil byl Adam Sadílek. Nejlepší z žen byla Adéla Rašková, která začátkem léta vyhrála jako první český windsufer v historii i rozjížďku Světového poháru. Jako ukázková disciplína byla na eventu také představena Wing Foil.

 


 
Vítězům gratulujeme a všem moc děkujeme za účast a těšíme se opět příští rok.

 

 

Starší články z kategorie Závody

Sourozenecká dvojice Michaela Pavlišová na kormidle a Marek Pavliš na kosatce z YC Kovářov zís...

Od 12. 7. se v italské Gizzerii jelo juniorské mistrovství světa do 19 let v nové olympijské t...

Nejstarší dálkový závod jachtařů letos oslavil již 56.ročník od svého založení.

Na startu letošního ročníku OMNIPLAST CUPu 2021 se na Brněnské přehradě o víkendu 17.–18. červ...

O víkendu 17.–18. července 2021 nás čekal na Máchově jezeře závod Mistrovství české flotily (Č...

Zobrazit všechny články


nahoru