Historicky nejlepší výsledek třídy 29er na ME na Gardě

Eva Skořepová | 04.11.2021

Na konci října se na Gardě konalo také mistrovství Evropy lodní třídy 29er, na kterém byly české 29ery hojně zastoupeny 10 posádkami. Celkem se závodu zúčastnilo 200 lodí této přípravné třídy pro olympijský 49er.



 
Po úvodních třech kvalifikačních dnech se pod vedením obou trenérek Dominiky Vaďurové a Johany Nápravníkové Kořanové podařilo všem třem reprezentačním posádkám A týmu kvalifikovat do zlaté skupiny, posádce Lukáš Dadák – Dan Viščor dokonce z 22. místa! Zbytek výpravy sbíral cenné zkušenosti na skvěle obsazeném zavodě.

 

 
Nejlépe se finále z českých posádek podařilo zajet bratrům Tiboru a Adamu Nevelöšovým z SK Štětí, kteří skončili na úžasném 25. místě, za nimi skončili Lukáš Dadák a Dan Viščor na 37. místě a třetí českou posádkou ve zlaté skupině byli na 44. místě bratři Lukáš a Michal Krsičkovi. Celkovými vítězi se stali Dánové Jens Christian a Dehn Toftehoj. Česká výprava odjela z Gardy s doposud historicky nejlepším výsledkem.

 

 

 

3 dny tréninku a 5 dnů závodění v různých podmínkách přinesly našim posádkám spoustu nových zkušeností, postupně se během týdne všichni zlepšovali. Velký úspěch zaznamenal celý tým SCM A, tři posádky se kvalifikovaly do zlaté skupiny. Jejich výkon je výsledkem celoroční práce a ukázaly, že dokážou konkurovat top posádkám v Evropě,“ uvedla trenérka Dominika Vaďurová.
 


Celkové výsledky:
https://www.29ereuropeans.org/results/

 


 
Foto Patrik Pollák a archiv závodu
 
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Tradiční Hallowen Cup třídy Optimist přinesl velkou radost pro české barvy. Jiří Tomeš z JK Če...

Absolutní nadvláda českých windsurfařek na mistrovství světa třídy Techno 293, které se konalo...

Současní členové SCM třídy ILCA i noví uchazeči o zařazení do SCM a SPS tříd ILCA 4, 6 a 7 měl...

Ve dnech 12.–19. října vyrazil Jirka Tomeš z JK Česká Lípa se svým trenérem Romanem Babickým p...

N netradičním místě – v bulharské Varně – se minulý týden (4.–9. 10.) konalo mistrovství Evrop...

Zobrazit všechny články


nahoru