HEBE SAILING TEAM na Capri

Eva Skořepová | 26.05.2022

Tre Golfi Sailing Week byl pro HEBE SAILING TEAM, který závodí za Český Yacht Klub, úspěšný. V kategorii ORC C obsadil 3. místo.V inshore rozjížďkách celkově 4. místo z 29 lodí.


 

Závod se jel na Capri v Itálii skládal z jedné offshore etapy dlouhé 155 Nm a následně byly 3 dny vyplněné rozjížďkami mezi bójkami. Na startu bylo 130 lodí, od maxijachet až po malé plachetnice třídy D.

 


 
Offshore etapa se pro HEBE stala bojem o dojetí do cíle před limitem. „Podmínky byly velmi náročné, vítr pouze mezi 0 a 7 uzly, dvakrát jsme stáli v bezvětří – jednou 8 hodin a podruhé pět. Dokončilo z celého startovního pole pouze 28 lodí. My jsme dojeli 3 minuty před limitem po 46 hodinách boje. Ve třídě C jsme dokončili na 12. místě,“ popisují.
 
Také další rozjížďky se jely ve slabém větru, HEBE skončila na 2. ,6. a 4. místě. „Slabý vítr pro HEBE není optimální. Oba starty jsme dali s problémy, v druhé rozjížďce nás na startu přikryl největší favorit nastávajícího mistrovství světa – LADY DAY. Podali jsme protest, který Italové uznali. Konkurence je tady hodně vyrovná, všichni se neustále zlepšují,“ míní. Poslední den HEBE zajela 5. a 2. místo, už foukalo nad 10 uzlů. Celkově to vyneslo 3. místo!

 

 

„Chtěli jsme se ještě pokusit o pódium i v inshore závodě, ale po protestech od Italů, nám zrušili výsledek v poslední rozjížďce. I tak odjíždíme spokojeni, česká vlajka tu byla vidět,“ hodnotí tým své vystoupení.
 
Od 29. 5. čeká tým trénink před mistrovstvím světa ORC, které se pojede od 22. 6. v Porto Cervo na Sardinii. Tam budou kromě HEBE startovat i další dvě české lodě GIULIA a DARING SISTERS.

 

 

Tým závodil v sestavě:
1. Martin Trčka – skipper
2. Zdeněk Jakoubek – piano
3. Zdeněk Sünderhauf – trim
4. Pavel Bobek – kormidlo
5. Libor Hošek – trim, navigace
6. David Kovařík – bowman
7. Antonín Podzimek – trimer hlavní plachty
8. Petr Solař – mastman


V této sestavě by tým měli jet i mistrovství světa ORC.

 

Více informací a výsledky: www.tregolfisailingweek.com

 

Kluby v článku

Starší články z kategorie Závody

Na Velkém Dářku, na Nechranicích na Nových Mlýnech, na Rozkoši i na Lipně se o víkendu 21.–22....

Češi nebudou chybět na světovém poháru národů. Nese název SSL Gold Cup a jeho koncept je podob...

ICZ RODOP Česká jachtařská liga 2022 začala o víkendu 14.–15. 5. v Brně.

Tradiční Pálavská regata se jela na Nových Mlýnech 7.–8. 5. ve třídách ILCA 7, Finn a Evropa j...

První závod série Českého poháru tříd Optimist a ILCA 4 se odjel o víkendu 7.–8. května na Roz...

Zobrazit všechny články


nahoru