FINÁLE PRAGUE TEAM RACING TOUR

Eva Skořepová | 19.03.2019

O víkendu 16.–17. 3. 2019 se uskutečnil v YC CERE finálový závod Prague Team Racing Tour – seriálu závodu v team racingu (závodu družstev), který odstartoval na podzim 2018, pokračoval přes zimu a vyvrcholil právě proběhlým víkendovým závodem. Dohromady se celé tour zúčastnilo 58 závodníků.


 

Víkendový závod byl zahájen sobotním tréninkem, kde si mnohé týmy vyzkoušeli ovládání lodí RS Vision, zapůjčených od partnera závodu firmy Proyachting.cz, a potrénovali taktické manévry.

 


Samotný závod odstartoval v neděli a za krásného počasí – vítr o síle 8–25 uzlů, slunce a teploty atakující 20 stupňů, se odjelo 48 rozjížděk – soubojů. Nejlépe se dařilo týmu pod vedením team racingového borce Ondry Bobka ve složení Martin Vácha, Ladislav Buš a Marek Blažek, nicméně bylo nesmírně zajímavé sledovat souboje dalších 4 týmů, kde se o pořadí rozhodovalo až v závěrečných soubojích. Velké poděkování také patří týmu rozhodčích – umpires ve složení Adam Plhoň a Markéta Schwarzová.

 

 

 

PTT bude pokračovat její jarní a letní částí. Formát závodů zůstane stejný, bude se však závodit vždy v týdnu v podvečerních hodinách. Více informací naleznete na webových stránkách www.yccere.cz

Václav Brabec

Starší články z kategorie Závody

Rok 2019 začal pro lodní třídu Flying Dutchman trochu naruby, neboť hned prvním závodem sezony...

V pořadím druhým závodem pokračovala Prague Team Racing Tour, kterou pořádá Yacht Klub CERE.

Mistrovství světa na katamaránu Tornádo se u protinožců na Novém Zélandu ve dnech 4.–10. 1. 20...

Do žebříčku závodníků a klubů byly zařazeny sportovní plavby ČANY 2018

Dovolujeme si upozornit všechny členy ČSJ, že 15/12/2018 ve 12:00 dojde k uzavření databáze vý...

Zobrazit všechny články


nahoru