Eurosaf Inclusive Cup 2022 – kontinentální žebříček pro třídu 2.4mR

Eva Skořepová | 06.10.2022

V roce 2022 v rámci EUROSAF Cupu byl již podruhé vypočítán kontinentální žebříček ve třídě 2.4mR. O uplynulém víkendu se uskutečnila poslední regata tohoto poháru. Celkovou vítězkou se stala Němka Karin Hofmannová před Alexandrem Sadílkem z Jachtklubu Staré Splavy a Heiko Krögerem opět z Německa.


 

 

Poháry EUROSAF se skládají z určitého počtu existujících regat dané třídy nebo disciplíny v nejméně čtyřech různých evropských zemích. Výsledky těchto závodů jsou na základě speciální metody výpočtu zahrnuty do celkového hodnocení poháru, jehož výsledkem je evropský žebříček schválený organizací EUROSAF.

 

Pohár EUROSAF Inclusive Cup se v současné době koná v inkluzivní třídě 2.4mR. Pro Pohár EUROSAF Cup 2022 bylo společně s asociací třídy vybráno devět regat. Začínalo se koncem dubna v Itálii na jezeře Lago di Garda, další regaty se konaly v Německu, Francii, Rakousku a Itálii a závěrečný závod se uskutečnil minulý víkend na Máchově jezeře v České republice. Kvůli nedostatku větru se ne vždy podařilo odjet požadované tři rozjížďky. Do tohoto evropského žebříčku 2.4mR bylo nakonec zařazeno šest závodů.

 

K vrcholům patřilo mistrovství Evropy EUROSAF 2.4mR ve francouzském Quiberonu, kterého se zúčastnilo 38 závodníků a odjelo se osm rozjížděk. „Pohled na celkové výsledky ukazuje, že obecně jsou odměňováni pracovití jachtaři. Karin, která získala zlato, odjela čtyři regaty poháru. Alexander se dokonce zúčastnil všech závodů, které splňovaly kritéria poháru,“ vysvětluje výsledek Doris Gstatter, generální sekretářka EUROSAF.

 

 

Celkem 106 jachtařů z 12 zemí v žebříčku potvrzuje, že Pohár EUROSAF zvýšil viditelnost a uznání v Evropě třídy 2.4mR obecně i jednotlivých regat a podpořil motivaci jachtařů k účasti na regatách za hranicemi jejich státu. Ročník 2023 bude sestaven, jakmile budou stanovena všechna data regat.

 

 

Alexander Sadílek získal také speciální cenu – dřevěný model plachetnice 2.4mR je putovní cena čtyř zemí, kterou založil Němec Christian Bodler. Cenu získává ten, který odjede závody ve všech čtyřech zemích s co nejlepším výsledkem.
 

Více informací o Poháru EUROSAF naleznete ZDE

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody

Česká námořní rallye je nejstarší tradiční regatou pořádanou pro české jachtaře. Sedmidenní et...

Nechranická přehrada, konkrétně Yacht Club Nechranice a Yacht Club CERE, hostily největší juni...

V letošním roce se konalo na začátku září Mistrovství světa lodní třídy Létající Holanďan na i...

Frymburského poháru ve třídě Tornado, který se jel 10.–11. 9. na Lipně a jehož pořadatelem byl...

Do tradičního místa startu, lázeňského městečka Kuhlungsborn, se sjelo deset posádek, aby v po...

Zobrazit všechny články


nahoru