EUROSAF Champions Cup - Kieler Woche

Dana Dvořáková | 28.06.2015

Tak jako předcházející Delta Lloyd regatta i Kieler Woche překročilo rámec evropského Champions Cupu účastí 19 lodí ze tří kontinentů (včetně stříbrného a bronzového olympijského medailisty Uli Libora). Bohužel českou vlajku jsem v LT 2.4mR hájil sám

Větší část mé přípravy padla za oběť opravě škod z Medembliku, výměně stěžně a nastavení nového trimu. Taktéž jsem zdvojnásobil dávky ve fyzické přípravě.

První den nás připravil vítr severo-západo-severního směru o síle okolo 15 uzlů. A vítr v nám přidělené oblasti Golf, padající přes útes v mnoha pruzích, vytvářel velmi nestabilní prostředí okořeněné vlnami přicházejícími z otevřeného moře, tudíž stočenými o 30° od směru větru.

Den vyhrál místní šampión Heiko Kroeger (2,1,3) následován Australanem Michaelem Leydonem(8,2,1) a Norem Bjornarem Erikstadem (5,5,2). Mne den zanechal na 7 pozici (7,9,8). Vše nasvědčuje, že základní problémy s trimem jsou definitivně pryč a je čas se soustředit na detaily.

V den druhý nás čekala lehká bríza jižního směru o síle 5-8 uzlů. A zde počala velká Bjornarova jízda. Na konci dne ho čekalo celkové vedení po dojezdech 1,1,1. Heiko s dojezdy 6,2,8 klesl na druhé místo. Na třetí pozici se posunul Francouz Kevin Kantin (7,4,2). Já se s dojezdy 2,6,6 posunul na průběžné páté místo. Bohužel penalizace za nevyzvednutou GPS mě odsunula o dvě příčky.

Den třetí nás čekala oblast Hotel. Po mnoha odkladech jsme odstartovali odpolední rozjížďku v nestálém větru se 40° změnami. Na závěr rozjížďky přišel déšť, který zabil i poslední zbytky větru. Pořadí na medailových pozicích se nezměnilo, Bjornar Erikstad (4), Heiko Kroeger (3), Kevin Kantin (10). Mě dojezd na 11 místě odsunul na 8 pozici.

Předposlední den - návrat na racing area Golf. Po tříhodinovém čekání a jednom cvičném výjezdu vítr přišel. Podmínky jako přes kopírák ze dne prvního.

První duo Bjormar Erikstad (2,2) a Heiko Kroeger (6,1) zůstalo beze změny. Na třetí místo se posunul Švéd Henrik Johnsson (4,3). Já se posunul na šesté místo (5,6) se ztrátou 2 body na Lasse Klotzinga(GER) na pátém místě.

Den poslední severozápadní vítr o síle 22 uzlů s nárazy přes 25 uzlů. Bohužel jsem se nedokázal rychlostně srovnat s rychlými změnami v síle větru. Navíc jsem díky kolizi dostal penaltu v první rozjížďce. Dojezdy 14,10,9 mě odsunuly na deváté místo.

Škoda zbytečné penalizace, bez ní by to vyšlo na pohodové 7. místo. Nicméně od problémového Medembliku jsme na lodi odvedli velký kus práce. Navíc vzhledem k jarnímu tréninkovému deficitu je umístění v první desítce rozhodně nad očekávání :)

Výsledky:

1: Heiko Kroeger(GER)

2: Bjornar Erikstad(NOR)

3: Henrik Johnsson(SWE)

Podrobné výsledky http://livecenter.kieler-woche.de/gwt/HomeDesktop.html?locale=de#/regatta/leaderboard/:eventId=a9d6c5d5-cac3-47f2-9b5c-506e441819a1&regattaId=KW%202015%20Olympic%20-%202.4mR

Starší články z kategorie Závody

V příloze naleznete tiskovou zprávu a výsledky ze závodu Plynovody Praha The Crown cup

Dne 19. 6. 2015 proběhla v Českém yacht klubu akce "Soutěž v jachtingu a vodní záchraně"

Mistrovství světa ve třídě Raceboard se tento rok pořádalo v polských Sopotech v týdnu od 8. do 1...

Areál TJ Lodní sporty Brno u Brněnské přehrady hostil ve středu 10. června v pořadí již druhý roč...

Dnes se na Lipenské přehradě odjelo mezinárodní Mistrovství České republiky, kde se představilo n...

Zobrazit všechny články


nahoru