EC Dziwnow

Eva Skořepová | 01.09.2017

Ve dnech 25. - 27. 8. se konal v Polském Dziwnowě závod ze série Evropského poháru lodní třídy Laser.


V závodě nás reprezentovali Vítězslav Moučka a Kateřina Švíková. Dále do závodu nastoupila Zosia Burska, ta ovšem během celého závodu nekomunikovala, k českému týmu se nehlásila a závod absolvovala pod vedením polského trenéra.

 

 

První den závodu byl větrný o síle7 m/s, což Víťovi a Kačce náramně vyhovovalo a dojeli si pro cenná umístění. Víťa jel první dvě rozjížďky famózně. V první dojel 2. Ve druhé rozjížďce již nechal všechny za sebou a v těchto podmínkách byl suverénní. Do cíle dojížděl se 70metrovým náskokem na druhého. Třetí rozjížďka se již tolik nevyvedla a Víťa dovezl 9. místo. Po prvním dnu byl průběžně na druhém místě. Kačka je na tom stejně jako Víťa, miluje silný vítr, tudíž i pro Káču šlo o ideální podmínky a s dojezdy - 10, 6, 4 - si po prvním dnu připsala průběžné 6. místo a první místo mezi děvčaty.

 

Druhý den závodu se nesl ve znamení slabého větru, téměř celý den jsme čekali na břehu a start první rozjížďky byl až ve čtyři hodiny odpoledne. Stále foukal velmi slabý vítr do 4 m/s, což není pro Kačku a Víťu ideální. Ve slabém větru nemají ideální techniku, ztrácí rychlost, jsou díky tomu nervózní a dopouštějí se mnoha chyb. Víťa podmínky zvládl trochu lépe - 16, 10, 18, ale i přesto přišel výsledkový pád na průběžné 6. místo. Kačce se tento den nepovedl a s dojezdy - 22, 23, 15 - se posunula na průběžné 15. místo a 4. v dívkách. Byli jsme zklamaní, ale neházeli jsme flintu do žita, stále nás čekal ještě jeden závodní den.

 

 

Do posledního dne jsme vstupovali s tím, že do toho dáme vše, stále nebylo nic definitivně ztraceno. Podmínky byli velmi příznivé foukalo stálých 7,5 m/s, během dne vítr zesílil až k stálým 9 m/s. Do rozjížďky šli závodníci v plném nasazení. Víťovi se vůbec nepovedl start, startoval ze třetí lajny, ovšem díky své perfektní technice, síle a jistotě v těchto namáhavých podmínkách se v této rozjížďce dokázal dotáhnout na úžasné 2. místo. Kačka jela také skvěle, celou rozjížďku si držela 5. místo a ostatní dívky nechávala daleko za sebou. Stejně jako Víťa nemá v těchto podmínkách nejmenší problém s technikou a fyzičkou. Zkrátka tento den, byl pro Víťu a Káču jako stvořený. Do druhé rozjížďky vstupovali závodníci plní odhodlání a vůle dojet co nejlépe. Víťa to ovšem přepálil, byl přes čáru a vyfasoval UFD. Kačka měla velmi dobrý start a jedničku točila na 6. místě. Během zaďáku již ukázkově vychytala změnu z pravé strany a díky naprosto ideální stopě, kterou jela v druhé stoupačce, byla na návětrné bóji suvereně první s náskokem přibližně 100 metrů. To již udržela až do cíle.

 

Celkově poté skončil Víťa na 6. místě. Kačka se svými výbornými výsledky v závěru závodu posunula na celkové 7. místo a první místo v dívkách, Zosia Burska skončila celkově na 18. místě a 6 z děvčat. Jako trenér jsem velmi spokojena s výkonem obou mých svěřenců.

 

 

Oběma závodníkům moc děkuji za úžasnou spolupráci a nasazení.

 

Johana Rozlivková

Asistentka trenéra SCM Laser

 

výsledky- http://2017.sailingnet.pl/europacupLAS47/results.html

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

S týmem ve složení Benjamin Přikryl, Martin Kmenta, Lucie Keblová a Bára Košťálová jsme absolv...

Warnemünder Woche, který probíhal ve dnech 1.–4. 7., se nesl ve znamení větrného a chladného p...

Největší německá regata – Kieler Woche – skončila posledními rozjížďkami v neděli 25. června. ...

Puchar Dziwnowa byl posledním kvalifikačním závodem Poláků na MS a ME a pro naše reprezentanty...

České posádky dominovaly mistrovství Evropy v lodní třídě RS Feva – mládež do 18 let, které pr...

Zobrazit všechny články


nahoru