Dvě české lodě míří na Rolex Giraglia Cup

Eva Skořepová | 08.06.2018

Velký středomořský závod námořních jachet Rolex Giraglia Cupstartuje již dnes o půlnoci.


Na startu v San Marinu společně s 84 dalšími loděmi bude i HEBE SAILING TEAM, který jede v sestavěJakub Havelka, Zdeněk Jakoubek, Zdeněk Sünderhauf, Tomáš Vika, Libor Hošek, Petr Solař, David Kovařík a Jirka Horáček.

 


 
Cíl je v Saint-Tropez, kam lodědorazí během zítřka. K nim se přidá dalších cca 100 lodí včetněTŘI SESTRY SAILING TEAMU. Jeho start byl ale ohrožen. „Při převozu lodě začal z motoru vytékat olej. Vypadalo to, že oprava nebude možná a výměna motoru se do startu závodu nestihne. Nakonec Milan Hájek s Adamem Plhoněm po mnoha peripetiích s místem v marině a servisem v Antibes dokázali vytékání oleje zamezit a bylo rozhodnuto, že se závod pojede. Snad to vydrží a motor zvládne přejezd do Saint-Tropez a následné vyplouvání a zaplouvání do mariny,“ doufá jeden z majitelů a kapelník skupiny Tři sestry Tomáš Magor Doležal.

 


 
Od neděle do úterka se bude závodit v Saint-Tropez a ve středu v 10 hodin bude odstartován hlavní závod, jehož 240 Nm dlouhá trasa vede kolem majáku Giraglia na severu Korsiky do Janova. TŘI SESTRY SAILING TEAM  zde bude obhajovat stříbro z roku 2016, nyní ovšem s novou rychlejší lodí Swan 42 DARING SISTERS. Tým pojede ve složení Tomáš Magor Doležal, Radim Pařízek, Milan Hájek, Adam Plhoň, Pavel Satoránský, Ondřej Labuda, Petr Stoklásek, Jiří Michalčín, Aleš Tříska a Eva Skořepová. Do týmu HEBE se v pondělí přidá také Milan Koláček.
 
Držte palce!
 
Více informací: www.rolexgiraglia.com

 

Video ZDE

 

 

Starší články z kategorie Závody

Po loňské premiéře a 33. místě ze 405 lodí panovala v posádce spokojenost, nicméně zařazení SÁ...

Do kempu U Milana na břehu Rozkoše přijelo v sobotu 2. června 2018 celkem 22 mladých závodníků...

Dvě květnové akce Sportovního střediska ČSJ na moři byly ve znamení velkých vln

Od úterý do neděle (22.-27.5.) strávily čtyři "začínající" posádky pod vedením Tondy Mrzílka p...

Yacht Club Krnov děkuje všem za účast na právě ukončené regatě - YACHT TENIS REGATA   ...

Zobrazit všechny články


nahoru