Dvě bramborové medaile z Polska

Eva Skořepová | 22.08.2020

Do polského Dziwnowa odjeli 12. srpna naši reprezentanti třídy Laser pod vedením trenéra Štěpána Novotného a Alessia Palanti vybojovala na mistrovství Evropy třídy Laser 4.7 v Portugalsku páté místo.



 
Čtyři dny trénovali naši Laseristé v Polsku ve slabším a středním větru. Tréninku se zúčastnili Klára Himmelová, Jiří Himmel, Jiří Vacula, Andrew Lawson, Zdeněk Vysloužil, Vítězslav Moučka a Mikuláš Vaszi. Později se přidali Jakub, Jiří a Michal Halozkovi a Benjamin Přikryl. K tréninku se připojili také Ondřej Muller a Michal Rais.

 

Na závody, které začínaly 17. srpna, byla špatná předpověď s větrem do 4 m/s. Bohužel se tato předpověď vyplnila. „První den závodu nakonec foukalo okolo 4 m/s a odjely se tři kvalitní rozjížďky. Druhý den byl nejdříve start odložen o dvě hodiny. Poté začala foukat slabá sea breeze, ve které se šlo na vodu. Bohužel po prvním startu vítr zeslábl pod 2 m/s a rozjížďka byla přerušena. Následně se poblíž začala formovat bouřka a závodní komise se rozhodla závodníky poslat na břeh. Poslední den se nakonec odjela čtvrtá rozjížďka ve velmi slabém větru. Dojezd byl nakonec okořeněn příchodem husté mlhy. Díky tomu se závodní komise rozhodla závod ukončit,“ popsal jeho průběh Štěpán Novotný.

 


 
V závodě se dařilo Jakubovi a Jirkovi Halouzkovým, oba vybojovali bramborové medaile – Jakub v olympijské třídě Laser Standard a Jiří ve třídě Laser Radial.
 
Celkové výsledky:
http://2020.sailingnet.pl/europa-cup/results.html?fbclid=IwAR18O8OQT2ivYz0vmfLrHNhMRFTzgEsdYoBUjxTDyAOxfH0DKPv_USXFJ3s#tab 

 

První velký zahraniční závod od koronaviru byl prvním prověřením našeho tréninku. I když se mým svěřencům závod nepovedl podle jejich představ, jsem rád, kolik práce jsme udělali v technice a rychlosti. Nyní vím, že hlavní, na čem musíme zapracovat jsou starty a taktika po startu,” zhodnotil Štěpán Novotný.
 
Od pondělka čeká náš Laser team trénink na Lipně před mistrovstvím České republiky, které se pojede od 28. do 30. srpna v Černé v Pošumaví. Závodit se bude ve třídách Laser Radia, 29er a 420.

 

 

 
Na startu mistrovství České republiky uvidíme i další naši reprezentantku Alessii Palanti, která se v týdnu připojí k Laser teamu a která vybojovala na mistrovství Evropy třídy Laser 4.7 vynikající páté místo. Závod se jel od 14. do 21. srpna v Portugalsku. Alessia v něm dlouho vedla, bohužel pokazila jeho závěr. Podrobnosti připravujeme.
 
Celkové výsledky:
http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race-resultsall/text/laser-4-7-youth-european-championship-en/menuaction/index


 
 
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

První výjezd reprezentačního týmu mladých windsurfařů s novým trenérem Milanem Hájkem se vydař...

Jiří Tomeš v závodě cadetů mladších žáků) skončil dvakrát v první desítce.

Od středy 5. srpna trénuje naše reprezentantka v olympijské třídě Laser Radial Martina Bezděko...

Reprezentační družstvo mladých windsurfařů má od 1. srpna nového trenéra. Stal se jím úspěšný ...

Čtyři naši Optimisté vyrazili na trénink a závody do Polska. Po vydařeném tréninku se zúčastni...

Zobrazit všechny články


nahoru