Do jachtařského nebe odešel Václav Hudec

Eva Skořepová | 30.07.2019

Včera začalo mistrovství světa třídy Cadet v Krynici Morskej v Polsku. Česká vlajka vlaje na půl žerdi, tedy napůl cadetského stěžně. Do jachtařského nebe odešel pan jachtař Vašek Hudec. Mimo všeho jiného spoluzakladatel třídy Cadet v Československu. 



 
 
Dále má prsty v rozšíření tříd Optimist, Tornado, DN, Fireball a windsurfing. Spoluzakladatel a ředitel firmy NOE Neratovice. Předseda jachtklubu v Neratovicích, předseda TMK svazu jachtingu. V poslední době iniciátor spolku Lobkovice. A hlavně férovej chlap.
Tonda Mrzílek 


„V pondělí 29. 7. v noci zemřel chlap, ne pan, ne pan inženýr, ne soudruh, ale chlap a kamarád Vašek Hudec. Vzpomínám na všechny krásné zážitky s ním a že jich bylo požehnaně s tímto kámošem, který stál s mým mužem u zrodu jachtařské třídy Optimist a Cadet.
 
Tehdy to byla v Neratovicích naprostá neznámá. Kolik času a energie tomu oba dávali, je dnes už jedno, důležité je, že jachting žije i v našich dětech. Nechybělo moc a nebýt těch dvou, na které se nabalovali další fandové, jachting nejen v Neratovicích, ale i jinde by to měl hodně těžké. Jejich zarputilost a trpělivost a občas drzost jim pomohla zvítězit.
 
Vzpomínám na Vaška jako na dobrého kamaráda, který kolik nocí strávil s Milanem u nás nad plány lodí, nad tím, jak obejít soudruhy apod. Taky vzpomínám, že Vašek byl jediný, kdo mi pomáhal v těžkých rodinných chvílích a za to bude mít vždycky můj dík. Dokázal se poprat se svými problémy v rodině i práci. Založit Noe by bez Ing. Šáchy asi bylo nemožné. Prosperovali a hájili svoje místo.
 
Teď odešel za těmi, kterých si vážil stejně, jako já. Jen letmo strejda Staněk, Zdeněk Vacek, Milan Ptáčník, Ota Malý. Tak chlapi snad najdete nějaké dobré jezero a zase si budete rozumět.“
S láskou a ctí Jana Ptáčníková
 
„Je mi smutno, vzpomínám, jak jsem jako malá holka chodila za tátou do Noe do kanceláře. Brali mě s sebou do dílny a tam buď vonělo dřevo nebo epoxid. Líbilo se mi tam. Vytvářeli budoucnost pro spoustu z nás a žili obrovský sen, a za to děkuju. Bylo nás hodně, kdo měl z Noe loď, plány, šekly, kladky nebo aspoň bílou kšiltovou se zeleným průhledným kšiltem. Byl to krásný čas v divné době. Děkuju Vašku, nezapomenu.“
Alice Hamáčková

 

 

 

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

V týdnu od 15. - 19.7. proběhlo již tradiční jachtařské soustředění dětí a mládeže pro lodní t...

Rudolf Jan Holý se narodil v září 1921 v Ústí nad Labem - Střekově. Po obsazení pohraničí Němc...

ZPRÁVA Z PRAKTICKÉHO SEMINÁŘE PRO TRENÉRY III. TŘÍDY - Jesenice 21.-23.6. 2019

O víkendu proběhl praktický seminář pod vedením Honzy Čutky ml. a olympionika Karla Lavického ...

Zajímavý rozhovor se světovým odborníkem na počasí, který v zimě navštívil Prahu, vyšel v dubn...

Zobrazit všechny články


nahoru