Další soustředění repre týmu Optimist

Eva Skořepová | 19.03.2019

V neděli se vrátila výprava 11 závodníků z vydařené akce v chorvatské Pule. Kromě silného větru si závodníci pod vedením dvou trenérů – Daria Kliby a Tondy Mrzílka – vyzkoušeli různé podmínky a kromě jednoho dne vždy s vlnami, na kterých potřebují najezdit důležité hodiny.




Poslední den tréninku, který absolvovali s 10 místními svěřenci Daria, mezi nimiž jsou i reprezentanti Chorvatska, odjeli 4 rozjížďky a potěšující bylo, že Lukáš Kraus držel krok s těmito borci. 


Všichni naši závodníci zaslouží pochvalu za velkou snahu, se kterou přistupovali k tréninku. Je třeba se trochu zaměřit na vysvětlování hlavního principu našeho sportu, kterým je fair play, takže by mělo být samozřejmostí napravit vlastní chybu trestnými otáčkami, i když incident nikdo nevidí.


Kromě mnoha hodin strávených na vodě, a také v učebně rozbory videí, se našel čas i na návštěvu hlavní atrakce v Pule – amfiteátru – a na grilovačku.

 

 


Děkuji Dariovi za trénink i bezplatné využívání klubu, dále závodníkům – Kristýně Flosmanové, Lindě a Beátě Dokoupilovým, Báře Valenové, Adéle Rabasové, Káje Lojkové, Ondrovi Šindelkovi, Michalu Raisovi, Adamovi Jarošovi, Lukáši Krausovi a Fandovi Burdovi. Také doprovodu rodičů, kteří zajišťovali dopravu a stravu závodníkům, především Luďkovi Čeřovskému, který se postaral o dopravu většiny lodí na novém vleku ČSJ, vyrobeném speciálně pro přepravu osmi Optíků.

 

Za 3 týdny jedeme do Medulinu na Clivo Sailing Cup, který je zároveň posledním nominačním zavodem pro ME 2019. Předpokládám účast až 25 českých Optimistů.
Tonda Mrzílek – trenér SPS ČSJ

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Zcela zaslouženě se vítězem ankety Jachtař roku 2018 stal juniorský mistr světa Ondřej Teplý (...

Jsme Sára a Dominika. Naším společným cílem je kvalifikovat Českou republiku na jachtařské záv...

V italském Anziu se jel závod 29er Eastbay Campionato Zonale. Na start přijelo celkem 16 posád...

V neděli 3. 2. skončil medailovými rozjížďkami v Miami na Floridě první letošní světový pohár ...

Na přelomu ledna a února se v Miami na Floridě koná závod světového poháru. Letos budou na sta...

Zobrazit všechny články


nahoru