Další dva bronzy pro Hebe Sailing Team

Eva Skořepová | 23.05.2023

12. 5. v 17 hodin odstartoval 150 námořních mil dlouhý závod Tre Golfi. Přihlášeno do něj bylo 72 lodí. Jel se z Neapole kolem ostrovů Capri a Ischia k ostrovu Ponzi a zpět. Hebe Sailing team v něm vybojoval 3. místo.


 

 

„Odstartovali jsme v popředí, u Capri šel nahoru Code Zero a v rychlosti kolem 7 až 8,5 uzlu jsme se drželi v naší třídě na 2. místě a celkově na třetí. Otáčeli jsme Ponzu kolem 4. hodiny ranní a zpátky nás čekalo křižování proti vlnám a větru o síle 15 až 19 uzlů. To jsou podmínky, kterým říkáme, že nejsou naše! V odpoledních hodinách, mezi ostrovy Ischia a Capri, se přihnala během mžiku bouře, vítr před bouří zesílil až na 26 uzlů a naše závodní hlavní plachta bez refů dostávala zabrat. Průtrž, kroupy, blesky všude okolo, tma, a to se střídalo až do konce závodu. Nakonec z toho bylo 3. místo ve třídě C, a 17. místo celkově, jedno místo za italskými Morgany z kategorie B, kteří získali na ME na Maltě stříbro,“ zhodnotil závod tým.
 


Tým jel v sestavě: Martin Trčka – skipper a taktik, Pavel Bobek – kormidlo, Zdeněk Jakoubek – pitman,  Zdeněk Sünderhauf – trim, Libor Hošek – navigace a trim, Petr Solař – mastman, Martin Bačík – bowman.


Od 19. do 21. května se v Neapoli jel 𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗢𝗥𝗖 𝗠𝗲𝗱𝗶𝘁𝗲𝗿𝗿𝗮𝗻𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗵𝗮𝗺𝗽𝗶𝗼𝗻𝘀𝗵𝗶𝗽, na kterém Hebe Sailing team vybojoval další bronz.

 

„Poslední den se povedlo odjet 3 rozjížďky a nám se dařilo víc a víc, takže jsme postoupili celkově na 3. místo. Trochu nám to trvalo, než na lodi vše klapalo… Nyní přemýšlíme nad účastí na Mistrovství světa v Kielu,“ uzavřel tým další povedené závody.

 

 

 

Tým jel v sestavě: Martin Trčka – skipper a taktik, Pavel Bobek – kormidlo, Zdeněk Jakoubek – pitman,  Zdeněk Sünderhauf – trim, Libor Hošek – navigace a trim, Petr Solař – mastman, Petr Stejskal – bowman.

 

Více informací a kompletní výsledky: www.tregolfisailingweek.com

 

 

Kluby v článku

Starší články z kategorie Závody

Květáková regata se jela na Velkém Dářku jako pohárový závod pro třídy RS Feva, RS400 a RS500....

O víkendu 13.–14. května pořádal Yacht Club Nechranice pohárový závod lodních tříd Optimist a ...

Zlevněné startovné jen do konce května! Tak neváhejte a přihlaste se!

Na Nových Mlýnech se odjela tradiční Pálavská regata, která byla záv...

Na Rozkoši odjely svůj první letošní Český pohár třídy Optimist a IL...

Zobrazit všechny články


nahoru