Czech Juniors Nationals – mezinárodní mistrovství mládeže v jachtingu začíná na Nových Mlýnech

Eva Skořepová | 20.08.2021

Mistrovství České republiky v jachtingu mládeže je rozděleno na dvě části – od 21. do 24. srpna budou závodit třídy ILCA 4 a RS Feva a od 26. do 29. srpna pak třída Optimist. Je přihlášeno přes 200 závodníků, kromě těch českých i ze Slovenska, Maďarska, Německa či Malty.



 
Celý tento týden se na Nových Mlýnech trénovalo. Soustředění zde měla třída ILCA 4 pod vedením trenérů Johany Rozlivkové, Jiřího Hýži a Jeana Babtisty Janči a také RS Feva, kterou trénovala Dominika Vaďurová, reprezentantka olympijské třídy 49erFX. Optimisti pojedou o víkendu ještě závod Českého poháru na Lipně a teprve pak se přesouvají na Nové Mlýny.

 


 


MČR je pro děti a jejich doprovod vrcholnou jachtařskou událostí sezony 2021. Závod se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Jana Grolicha a za finanční podpory Jihomoravského kraje. Kromě velké konkurence na vodě čeká na děti i na širokou veřejnost z řad rodičů, diváků i návštěvníků nezapomenutelný doprovodný program! Třeba závody na megaboardech od Kiboko Paddleboards nebo Sazka olympijský víceboj, když nebude foukat, a také kolo štěstí o hodnotné ceny, vázání uzlů s Lanexem, trenažér z O.Y.C a mnoho dalšího.

 

 

Dalším partnerem závodu je MIXIT.cz - NAMÍCHEJ SI SVOJE MÜSLI, který připraví závodníkům svačinky. Bohemia Apple dodá kvalitní mošty. Člun pro partnery a média zapůjčí firma MARINE.
 
Ceny pro ty nejlepší budou velmi zajímavé. Například příslušenství pro lodě od firmy Devoti Sailing – plachta, perseniky, ploutev, kormidlo, jachtařské doplňky od Sailingcenta a příslušenství na lodě značky Ronstan od Avar Yachtu, sety lan od Yachting Ropes by LANEX a různé dárky od SAP Sailing, Walter i dalších firem.

 


 
Slavnostní zahájení pro lodní třídy RS Feva a ILCA 4 proběhne v sobotu 21. 8. v 10:30, vyhlášení výsledků v úterý 24. 8. kolem 18. hodiny. Slavnostní zahájení pro lodní třídu Optimist proběhne ve čtvrtek 26. 8. v 10:30, vyhlášení výsledků v nedělí 29. 8. po 16. hodině.
 
V sobotu 21. 8. přijede za dětmi olympionik Viktor Teplý, který jim předá své cenné zkušenosti se závoděním na lodi ILCA a zavzpomíná na své začátky na Optimistu.
Video: https://www.facebook.com/cjnsailing/videos/539871140690165

 
A jak vzpomíná na své první mistrovství republiky olympionik Karel Lavický?



 
 
Přijeďte se na Mlýny podívat a fandit našim mladým závodníkům!

Více zde: https://www.sailing.cz/mcrmladez

https://www.facebook.com/cjnsailing

 

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Dovoluji si vás srdečně pozvat na 20. ročník odložené Pálavské regaty do malebného prostředí p...

Na Lipně v Černé v Pošumaví se v pátek 6. srpna od 17 hodin ve Windy Pointu uskuteční setkání ...

 Dnes je poslední den, kdy můžete zaplatit zlevněné startovné. Ušetříte až 500 Kč!...

Olympijský festival v Praze otevřel své brány veřejnosti. První návštěvnicí se stala Eva Samko...

Již tradiční mistrovství České republiky ve slalomu se bude konat 19. do 24. července v chorva...

Zobrazit všechny články


nahoru