ČSJ vyhlašuje Veřejnou soutěž na vytvoření nového vizuálního stylu

Dana Dvořáková | 29.09.2015

Vyhlašovatel: Český svaz jachtingu Pověřená osoba: Vladimír Dvořák

1. Definice pojmů

„Zákon“ zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

„Vyhlašovatel“ ČSJ

„Účastník soutěže“ jakákoliv fyzická či právnická osoba, která podá svůj soutěžní návrh

„Soutěžní návrh“ dokument specifikovaný v bodě 4. soutěžních podmínek

„Logotyp“ označení vyhlašovatele ve speciálním grafickém provedení, jehož navržení je předmětem této soutěže

„Jednotný vizuální styl“ soubor firemních materiálů a tiskovin vyhlašovatele, jejichž navržení je předmětem této soutěže

„Smlouva o dílo“, „licenční smlouva“ smlouva, která tvoří přílohu soutěžních podmínek

2. Předmět soutěže

Předmětem soutěže je návrh jednotného vizuálního stylu, jehož základem bude značka a logotyp pro ČESKÝ SVAZ JACHTINGU. Značka by měla sestávat z grafického symbolu, logotyp ze slovního označení „ČSJ“, variantně „Český svaz jachtingu“. Značka i logotyp budou používány i samostatně a také ve spojení.

Soutěž je vyhlášena jako veřejná neanonymní dvoukolová. Je určena všem fyzickým i právnickým osobám se zastoupením fyzických osob (dále jen „soutěžící“), které řádně vyplní přihlášku a dodrží všechny podmínky soutěže. Ze soutěže jsou vyloučeni členové hodnoticí komise a osoby jim blízké.

3. Podmínky soutěže

Soutěžící předloží vyhlašovateli soutěžní návrh splňující požadavky zadání a řádně vyplněnou a podepsanou písemnou přihlášku nejpozději 31. 10. 2015 do 12.00 hodin. Tento termín se považuje za uzávěrku prvního kola soutěže. Přihláška spolu se soutěžním návrhem musí být do uvedené doby doručena na adresu vyhlašovatele: Český svaz jachtingu, Zátopkova 100/2, PS40

160 17 Praha 6 – Břevnov, nebo zaslána e-mailem na sailing@sailing.cz.

Za čas podání soutěžního návrhu odpovídá soutěžící. Vyhlašovatel neodpovídá za zdržení zaviněné poštou, kurýrní službou či jiným přepravcem nabídky. Za čas podání soutěžního návrhu se přitom považuje její fyzické převzetí oprávněnou osobou.

Soutěžní návrh bude zpracován v českém jazyce a podán v jednom vyhotovení. Přihlášky a soutěžní návrhy, které budou vyhlašovateli doručeny v rozporu s těmito požadavky, vyhlašovatel do soutěže nezařadí.

Soutěžící svým podpisem na přihlášce dávají najevo souhlas s podmínkami soutěže a s bezúplatným vystavením soutěžních prací a jejich následným publikováním. Rovněž tím udělují vyhlašovateli svůj výslovný souhlas se zveřejněním svých údajů za podmínek vyplývajících z příslušných právních předpisů (zejména zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění).

Vyhlašovatel se zavazuje k ochraně autorských práv a prohlašuje, že nezneužije žádný ze soutěžních návrhů, ani jeho části.

4. Požadovaný rozsah a zpracování soutěžních návrhů pro první kolo

Zájemce o účast v soutěži předloží vyhlašovateli nejméně 1 soutěžní návrh, maximálně 5 soutěžních návrhů. Každý soutěžní návrh musí být předložen ve formátu A4, v základním barevném i černobílém provedení (negativ – pozitiv) a ve zmenšení na minimální rozměr 1,5 × 1,5 cm:

1) značka firmy

2) logotyp ze slovního označení ČSJ

3) logotyp ze slovního označení Český svaz jachtingu

5. Hodnoticí komise

Soutěžní návrhy posoudí a vyhodnotí Výkonný výbor ČSJ, poradní hlas má PR komise ČSJ.

Sekretářem soutěže byla jmenována Dana Dvořáková.

Sekretář eviduje soutěžní návrhy, vypracuje jejich seznam, připraví je k hodnocení a kontroluje dodržení podmínek soutěže.

Výkonný výbor ČSJ rozhoduje většinou hlasů přítomných členů.

6. Kritéria hodnocení

Výkonný výbor ČSJ bude návrhy posuzovat podle následujících kritérií:

• splnění požadavků dle zadání,

• originalita, celková výtvarná úroveň řešení,

• původnost soutěžní práce,

• jednoduchost a srozumitelnost,

• možnost zmenšení na velikost 1,5 × 1,5 cm,

• možnost využití pro polygrafické zpracování i na označení trojrozměrných a reliéfních předmětů.

7. Vyhodnocení prvního kola soutěže

Hodnocení prvního kola soutěžních návrhů se uskuteční od 1. do 15. 11. 2015. Ze soutěžních návrhů splňujících stanovené požadavky na obsah a formu vybere hodnoticí komise na základě hodnoticích kritérií nejvýše tři nejzdařilejší návrhy, které postoupí do druhého kola soutěže.

Výsledky prvního kola soutěže oznámí vyhlašovatel všem soutěžícím písemně nejpozději do 10 dnů od jeho vyhodnocení.

8. Vyhodnocení druhého kola soutěže

Druhého kola soutěže se může zúčastnit pouze soutěžící, jehož soutěžní návrh byl vybrán v prvním kole soutěže.

Po vyhodnocení prvního kola může vyhlašovatel podle potřeby stanovit soutěžícím ještě další písemné požadavky na rozpracování soutěžního návrhu s tím, že jejich splnění bude rovněž podmínkou účasti ve druhém kole soutěže. Případné další požadavky na rozpracování soutěžního návrhu sdělí vyhlašovatel soutěžícím, jejichž soutěžní návrh postoupil do druhého kola soutěže, na schůzce, jež se uskuteční nejpozději do 15 dnů od vyhodnocení prvního kola soutěže. Přesný termín schůzky oznámí vyhlašovatel soutěžícím bezprostředně po vyhodnocení prvního kola soutěže.

Soutěžící v rámci druhého kola předloží vyhlašovateli soutěžní návrh podle dalších požadavků stanovených vyhlašovatelem nejpozději v termínu stanoveném vyhlašovatelem. Soutěžní návrh bude doručen na adresu a označen v souladu s požadavky pro první kolo. Návrhy, které budou vyhlašovateli doručeny v rozporu s těmito požadavky, vyhlašovatel do soutěže nezařadí.

Výkonný výbor ČSJ ve druhém kole soutěže vyhodnotí na základě hodnoticích kritérií nejlepší návrh.

9. Vyhlášení výsledků soutěže

Vyhlašovatel na základě vyhodnocení komise vyhlásí vítěze soutěže. Vyhlašovatel si vyhrazuje právo nevyhlásit žádnou z prací jako vítěznou. Rozhodnutí vyhlašovatele je konečné a nelze se proti němu odvolat, ani je podrobit soudnímu přezkumu.

Všem soutěžícím budou bezprostředně po vyhlášení vítěze soutěže Výkonným výborem ČSJ oznámeny výsledky soutěže spolu s termínem, od kterého lze uplatnit žádosti na vrácení předložených soutěžních návrhů. Vyhlašovatel zveřejní výsledky soutěže také na svých internetových stránkách.

10. Náklady soutěžících na účast, skicovné a ceny

Náklady, které vznikly soutěžícímu v souvislosti s účastí v soutěži, nese tento soutěžící.

Vítězi soutěže vznikne dnem doručení výsledků soutěže povinnost uzavřít s vyhlašovatelem bez zbytečného odkladu licenční smlouvu dle zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon), ve znění pozdějších předpisů. Touto smlouvou vítěz soutěže postoupí vyhlašovateli výhradní a neomezenou licenci ke všem způsobům užití značky a logotypu. Zároveň s ním vyhlašovatel uzavře v souladu se zákonem č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, smlouvu o dílo na vytvoření kompletního Manuálu jednotného vizuálního stylu Českého svazu jachtingu za smluvní odměnu ve výši 25 000 Kč bez DPH. Termín pro předání díla a jeho přesná specifikace budou stanoveny ve smlouvě po vzájemné dohodě.

11. Navrácení soutěžních návrhů

Po termínu oznámeném spolu s výsledky soutěže může soutěžící písemně požádat vyhlašovatele o vrácení všech jím předložených soutěžních návrhů. Vyhlašovatel se zavazuje vrátit soutěžícímu všechny jím předložené soutěžní návrhy nejpozději do 14 dnů ode dne, kdy mu byla doručena písemná žádost soutěžícího. Nepožádá-li však soutěžící o vrácení soutěžního návrhu do 31. 12. 2015, není vyhlašovatel povinen mu po uplynutí této lhůty jeho soutěžní návrh vrátit.

12. Odvolání veřejné soutěže

Vyhlašovatel je oprávněn odvolat veřejnou soutěž, pokud se v jejím průběhu vyskytnou důvody hodné zvláštního zřetele, pro které nelze na vyhlašovateli požadovat, aby ve veřejné soutěži pokračoval.

13. Vzájemný styk mezi vyhlašovatelem a soutěžícími

Písemnosti vůči vyhlašovateli lze doručit osobně, prostřednictvím osoby, která provádí přepravu zásilek (kurýrní služba), nebo prostřednictvím držitele poštovní licence podle zvláštního právního předpisu, nebo e-mailem.

Vyhlašovatel doporučuje soutěžícím se před podáním přihlášky podrobně seznámit s kompletními soutěžními podmínkami. Pokud soutěžící v soutěžních podmínkách narazí na případné nejasnosti, může si vyjasnit veškerá sporná místa v průběhu stanovené lhůty, a to formou písemného dotazu adresovaného kontaktní osobě vyhlašovatele. Tento dotaz musí být doručen nejpozději 12 dnů před uplynutím lhůty pro podání soutěžních návrhů. Vyhlašovatel tazateli odpoví na dotaz písemně a všechny položené dotazy zpřístupní spolu s odpověďmi na svých internetových stránkách. Na dotazy učiněné po stanovené lhůtě vyhlašovatel není povinen odpovědět.

Vyhlašovatel

Český svaz jachtingu

Zátopkova 100/2, PS40, 160 17 Praha 6 - Břevnov

IČ: 61379387

DIČ: CZ61379387

Osoba oprávněná jednat za vyhlašovatele

Vladimír Dvořák, místopředseda ČSJ

Kontaktní osoba

Dana Dvořáková, sekretář soutěže

tel/fax: +420 242 429 253

mobil: +420 604 186 733

e-mail: sailing@sailing.cz

Praha 29. 9. 2015

Vladimír Dvořák, místopředseda ČSJ

Přílohy ke stažení

  prihlaska_do_vyberoveh....doc (48K)

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Výkonný výbor ČSJ rozhodl vypsat veřejnou soutěž na spolupořadatele MČR v námořním jachtingu pro ...

Čtvrtek 17. září 2015, ČYK, Praha 4 - Podolí

Vážení sportovní přátelé, v příloze naleznete otevřený dopis předsedy Moravskoslezského KSJ Jiří...

Vážení členové ČSJ, v příloze naleznete návrh Stanov ČSJ (dle NOZ), který schválil Výkonný výbor...

Na odkazu níže naleznete rozhovor s juniorským mistrem světa v lodní třídě Finn Ondrou Teplým

Zobrazit všechny články


nahoru