ČLENOVÉ SCM A SPS NA DUTCH YOUTH REGATĚ

Antonín Mrzílek | 06.06.2011

Ve čtvrtek 2.6.2011 začala ve Workumu , NL , největší mládežnická regata v Holandsku. Zúčastnilo se jí celkem 797 závodníků opravdu ze všech koutů světa. Obsazena byla 8 lodními třídami - 29'er , 420, Cadet, Laser Radial, Laser 4,7, Optimist , Splash

Kromě posledního dne tj. neděle 5.6. bylo krásné jachtařské počasí - teplo , slunce - ale i pravidelný vítr o síle 14- 20 uzlů . Česká účast byla ve třídách Optimist , Laser Radial, Laser 4,7, Splash. S ohledem na relativně - na české poměry silnější vítr - prověřilo všech 8 rozjížděk fyzickou připravenost závodníků.

V Laser 4,7 si krásné jachtařské prostředí a větrné podmínky užívali nejvíce Lukáš a Matyáš Cejnarovi, kteří se průběžně pohybovali od 4. do 10. místa a v konečném pořadí skončili Lukáš na 6. místě a Matyáš na 9. místě z 65 lodí. Oba si nejvíce cení toho, že drželi krok se 4,7 špičkou ( SUI - Sebastien Schneiter , Benjamin Vadnai - HUN, kterého zde, Lukáš porazil- atd. ) .Byla to výborná zkouška na letošní ME Laser 4,7 , které se koná právě ve Workumu v červenci. V Laser 4,7 byla dále na 40. místě Martina Bezděková a v Radiálech Tom Cejnar na 35. místě, Samanta Trejbalová 46.

Ve třídě Optimist se nejvíce dařilo Nikol Staňkové, která dojela 32. a Davidu Bezděkovi, který zaostal pouze dvě místa za svojí kolegyní v početném poli 299 starších optíků, Veronika Živná skončila 65. v bronzové skupině. V mladší kategorii dojel na pěkném 24. místě Šimon Mareček mezi 151 účastníkem.

Je třeba zhodnotit , že Dutch Youth Regatta je výborně organizována , koná se v krásném jachtařském revíru a určitě stojí za to, zařadit tento závod do českého mládežnického kalendáře.

6.6.2011

Tom Cejnar, Tonda Mrzílek

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V neděli skončil další závod SP v Medembliku. Našim reprezntantům vyhovoval silnější vítr a zajel...

Členové Sportovního střediska při ČSJ absolvovali na Gardě týdenní soustředění a následně největš...

Již třetí den absolvuje trénink 5 nejlepších českých posádek třídy Optimist v Torbole

První závod Světového poháru v Evropě se blíží do finále. Zítra se jede MEDAL RACE. Z českých rep...

Celkem 557 lodí třídy Laser obklopilo minulý prodloužený víkend severní pobřeží Lago di Garda. Ne...

Zobrazit všechny články


nahoru