Český tým na startu juniorského mistrovství světa v Haagu – Youth Sailing World Championship 2022

Eva Skořepová | 11.07.2022

V holandském přístavu Scheveningen nedaleko Haggu odstartovalo v neděli 10. července juniorské mistrovství světa World Sailing. 431 mladých jachtařů ze 69 zemí se utká ve třídách ILCA 6 chlapci a dívky, 29er chlapci a dívky, 420 chlapci+mix a dívky, iQFoil chlapci a dívky, Formula Kite chlapci a dívky a Nacra 15 mix. Závodit se bude na několika okruzích a každá země může postavit pouze jednu posádku nebo závodníka v každé třídě.



Český tým nastoupil stejně jako vloni v prosinci v silném složení… Ve třídě ILCA 6 závodí Jiří Vacula (Jachtklub Máchova jezera Staré Splavy), na 29eru Tibor a Adam Nevelöšovi (SK Štětí), na iQFoilu Barbora Švíková (YC CERE) a David Drda (TJ Delfín Jablonec) a v kiteboardingu Vojtěch Koška (TJ Sailing Pálava). Doprovázejí je dva reprezentační trenéři Milan Hájek a Ivan Doronin, team leaderem je Ondřej Bobek.

 

 

„Máme za sebou registraci, tréninkovou rozjížďku a slavnostní zahájení a první den závodu. Odjely se 3 až 4 rozjížďky. Ve třídě iQFoil si nejlépe vede Bára Švíková, která je 4. místě. David Drda je desátý. V Kitech drží Vojta Koška také 4. místo. Ve třídě 29er jsou bratři Nevelöšové zatím na 17. místě a ve třídě ILCA 6 je Jiří Vacula šedesátý. Závod jsme začali skvěle. Ve slabším větru jsme se udrželi se světovou špičkou. Snad bude příští dny více foukat a naši foilisti se posunou ještě o trochu výš na medailové pozice," referuje z Holandska Milan Hájek.
 


Závodit se bude až do čtvrtka 14. července, kdy budeme znát vítěze soutěže národů i všechny medailisty. Bude mezi nimi i někdo z českého týmu? Držte palce!
 
Více informací, výsledky a fotogalerie: https://worldsailingywc.org


Nebo závod sledujte živě na: https://worldsailingywc.org/multimedia/tracker/

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Pět českých závodníků se pod vedením reprezentační trenérky Nikol Staňkové zúčastnilo mistrovs...

Od 30. 6. do 5. 7. se v dánském Rungstedu posádky SCM 29er zúčastnily mistrovství Evropy. Na s...

Tradiční německá oslava jachtingu proběhla od 18. do 26. června v Kielu. Nejprve závodily tříd...

V sobotu 25. 6. skončilo mistrovství Evropy třídy ILCA 4 v Dziwnowě. Ze šesti dnů se závodilo ...

Včera skončil Evropský pohár tříd ILCA v polském Dziwnow. Český tým si doů odváží dvě medaile....

Zobrazit všechny články


nahoru