Český rozhodčí na vrcholných světových závodech

Eva Skořepová | 18.04.2023

Václav Brabec byl jmenován členem jury na Kieler Woche, na mistrovství světa v Haagu i na mistrovství Evropy tříd 49er, 49erFX a Nacra 17 ve Villamouře.



 
World Sailing potvrdil, že na první olympijské kvalifikaci, která je zároveň mistrovstvím světa olympijských tříd a koná se v srpnu v Haagu, bude rozhodovat také Václav Brabec. Česká výprava tak bude mít reprezentaci nejenom na startovní listině, ale také v mezinárodní jury.
 
První šancí pro české závodníky nominovat se na olympiádu v roce 2024 v Paříži (jachting bude v Marseille) bude mistrovství světa v nizozemském Haagu. Vašek zde bude působit jako Digital Official a bude tak podporovat rozhodčí na vodě i při projednávání protestů a bude dohlížet na konzistenci rozhodování.

 


 
Vašek byl nominován také na světový pohár lodních tříd zařazených do programu olympijských her, který je součástí tradičního červnového Kieler Woche. 
 
A na fair průběh mistrovství Evropy lodních tříd 49er, 49erFX a Nacra 17, které se bude konat v listopadu v portugalské Villamouře, bude Vašek dohlížet jako člen mezinárodní jury. 
 

 

Mimo to bude Vašek opět předsedat mezinárodní jury na evropském šampionátu lodní třídy Waszp anebo Evropskému poháru lodní třídy 29er na Lipně. 

 
Více zde: https://www.sailing.org/our-sport/race-officals/event-appointments/

 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Český Yacht Klub včera oslavil 130 let od svého založení, které se považuje za počátek celého ...

Zveme vás na pořádané školení nových a přeškolení končících licencí členů Hladinové záchranné ...

Letošní první školení trenérů III. třídy ČSJ proběhlo o víkendu 25.–26. 3. v YC CERE. Adepti z...

Na Valné hromadě ČSJ, která se konala v sobotu 26. března, byly uděleny čestné odznaky ČSJ. Př...

Evropská jachtařská federace byla založena v Římě v roce 1998 za účasti zástupců 23 zemí, osla...

Zobrazit všechny články


nahoru