Český jachting na výstavě For Boat

Eva Skořepová | 14.03.2017

Po celé tři dny 10.–12. března se v pražských Letňanech český jachting prezentoval veřejnosti.

Na stánku České svazu jachtingu budil největší pozornost simulátor, který na výstavu zapůjčil Orthodocks Yacht Club a na němž si mohli jachting na plachetnici RS Terra vyzkoušet všechny příchozí děti.

Vystavená byla tak plachetnice třídy Evropa s plachtou, na níž Lenka Šmídová vybojovala v roce 2004 na olympiádě v Athénách stříbrnou medaili.

Návštěvníci si se zájmem prohlíželi také ostatní lodě – Optimist, Laser, 420, 29er, RS Fevu, RS 500, RS 700 i prkno BIC Techno.

Získali zde kontakty na jachtařské kluby v místě bydliště i na zástupce jednotlivých lodních tříd. Stánek často doslova praskal ve švech.

V pátek na stánku podepisovala připravené kartičky i olympijský banner Veronika Kozelská Fenclová, která společně s Davidem Křížkem nechyběla ani na slavnostním zahájení celé výstavy For Boat. David Křížek měl v neděli v Kongresovém sále ještě poutavou přednášku o Extreme Sailing Series, které se letos společně se svým týmem a létajícím katamaranem Flyinng Phantom zúčastní.

Na výstavě měla stánek i ČANY, námořního jachtingu se týkaly i další zajímavé přednášky jak v kongresovém sále v rámci festivalu Kolem světa lodí, tak i na stánku Lodních novin.

Chtěla bych poděkovat všem, kteří přivezli své lodě nebo se jinak podíleli na přípravě úspěšné prezentace Českého svazu jachtingu: Honzovi Myslíkovi, Katce Fantové, Honzovi Kotyzovi, Honzovi Pourovi, Michalu Kučerovi, Šimonu Seidlovi, všem Jurečkům, Pavlu Žůrkovi, Adamu Plhoňovi, Miloši Buřilovi, Pavlu Kamenskému, Vaškovi Novotnému, Martinu Vlachovi, Frantovi Bauerovi, Davidu Křížkovi, Veronice Kozelské Fenclové, Lence Šmídové, Daně Dvořákové i dalším, na které jsem v tomto výčtu zapomněla.


Eva Skořepová

Starší články z kategorie Závody

Jednotlivé kraje zveřejňují svá nominační kritéria pro Letní olympiádu dětí a mládeže 2017, která...

V roce 2017 ČR pořádá Mistrovství Evropy ve třídě DN

S velkou radostí můžeme všem příznivcům týmu MASTERLAN oznámit, že posádka David Křížek a Milan H...

David Křížek a Milan Harmáček - Team MASTERLAN se umístil na celkovém 9. místě ve Flying Phantom ...

Reportáž můžete shlédnout na ČT SPORT v pořadu VERTIKAL v těchto termínech: PREMIÉRA : středa 16...

Zobrazit všechny články


nahoru