Češi bodovali na Balatonu

Eva Skořepová | 22.06.2016

V Maďarském Supercupu, který se konal 10.­–12. 6. 2016, zaznamenali Češi hned několik úspěchů.

První příčku obsadili ve dvou třídách. Ve třídě raceboard zvítězil Petr Kučera junior a ve formuli se na nejvyšší stupínek postavil Jan Štěpánek. V kategorii Bic Techno U15 získal stříbrnou medaili Jonáš Horáček.

K břehům Balatonu se letos vypravila větší skupina. Naše národní barvy zastupovali 4 závodníci ve třídě raceboard, 4 Bic Techno 293 a Honza Štěpánek za formule. Závody pro formule začínaly už v pátek, ale žádné rozjížďky se neodstartovaly (jezdily jen RS:X).

V sobotu bylo pěkné slunečné počasí a foukal vítr z jihozápadu o síle okolo 5 m/s. Závodní komise nezahálela a po skipper meetingu v 9:10 vyhnala závodníky na start v 10:00. Na trať ve tvaru trapezoidu vyrazili všichni kromě formulí, pro které nebyl vítr ze začátku dost silný. V poslední 4. rozjížďce přifouklo, takže se dalo chvílemi jet ve skluzu. Po 13. hodině jsme měli odzávoděno a na trať vyrazily formule, pro které se zlepšily větrné podmínky a odjely také 4 rozjížďky.

Na břehu pokračovala zábava dál. Pořadatelé uspořádali zápas v beach volejbalu. Přihlásilo se do něj větší množství dvoučlenných týmů. I v tomto sportu se podařilo získat medailové umístění. Vyhrál tým Stormy Riders – Petr Kučera ml. a Jan Štěpánek. Po zápasu si nakonec zahrála skoro celá česká výprava.

Na závěr dne byl připraven guláš a palačinky. K poslechu nám hrála živá hudba – kytarista se zpěvačkou. V 7 hodin večer se přihnala bouřka a pršení pokračovalo i přes noc.

V neděli bylo deštivé počasí. Obloha byla ocelově šedá a na hladině Balatonu se skoro nic nehýbalo. Závodní komise na člunu marně vyhlížela vítr. Dlouhou chvíli nám organizátoři zpestřili závodem v pádlování na plovácích Bic Techno. Čekání skončilo odpoledne v 15:00 slavnostním vyhlášením výsledků. Na své si přišli i závodníci, kteří se nedostali na stupně vítězů. Byla přichystána tombola s drobnými cenami.

Celý závod se povedl, panovala zde přátelská atmosféra, lidé se dobře bavili a to nejen na vodě. Organizátoři vše zvládali na jedničku a myslím, že se do pěkného prostředí Yacht Clubu Laguna u Balatonu budeme za rok rádi vracet.

Text: Pavel Kamenský

Foto: Jan Štěpánek, více foto na www.cwa.cz

Starší články z kategorie Závody

O víkendu 18.-19. června se na Velkém Dářku pořádal Pohár Vysočiny.

Z technických důvodů (zarostlý rybník) je přesunut závod CTL161905 – Neptunova regata (Q-2,...

Závod Memoriál M.Kouřila CTL 162203 na vodní ploše Chomoutov je z technických důvodů zrušen. Ko...

Závod 24 HODIN NONSTOP 35., CTL 161321 je z technických důvodu zrušen bez náhrady

Závod OH nadějí se uskuteční na Nechranicích v termínu 11.6.-12.6.2016.

Zobrazit všechny články


nahoru