Central European Cup vyhrál Alex Sadílek

Dana Dvořáková | 02.12.2011

Z iniciativy českých a německých závodníků třídy 2.4 mR se letos uskutečnil I. ročník „středoevropského poháru“. Myšlenkou bylo vytvořit něco jako protiváhu severského/skandinávského mistrovství v těchto končinách velmi rozšířené a populární

Do středoevropského poháru byly začleněny závody které se konají v Dánsku, Holandsku, Belgii, Německu a v České republice, jmenovitě mezinárodní Mistrovství těchto zemí a navíc jarní závod v Essenu a populární Berlin Cup.

Smyslem této série závodů je vytvořit mezinárodní soutěž kde se zhodnotí jak výkony závodníků tak i jejich aktivita v mezinárodním měřítku. Aby byl závodník započítán do hodnocení musí se zúčastnit nejméně tří závodů, z toho jeden musí být v zahraničí.

Vítězem se stal Alex Sadílek který se zúčastnil všech závodů kromě Mistrovství Dánska a Holandska. Na druhém místě se umístil letošní Mistr Německa Lasse Klotzing, třetí místo získal velice zkušený belgický olympionik Fred Imhoff. Čtvrté místo patří letošnímu mezinárodnímu Mistru České republiky němci Joerg Federovi. Daniel Bína skončil v hodnocení na 5 místě při účasti na třech závodech. 8. místo při účasti ve čtyřech závodech získal Petr Čermák. Je škoda, že se Viktor Sadílek nezúčastnil Mistrovství ČR – protože jel v zahraničí jen 2 závody, nebyl vyhodnocen.

Celkové výsledky Central European Cupu najdete zde :

www.2punkt4.de

Starší články z kategorie Závody

COOC, první český závod lodní třídy Optimist zařazený do Kalendáře mezinárodních závodů IODA (Int...

V německém Travemunde se konalo minulý měsíc Mistrovství Německa olympijských tříd včetně paralym...

Mezinárodní mistrovství Belgie lodní třídy 2,4mR – aneb jak se plachtí na Belgickém Bolevák...

Dnes v 16 hodin byly vyhlášeny výsledky Mezinárodního mistrovství ČR v team race.

už v pátek 28. 10. 2011 začíná v Praze na loděnici CERE mistrovství ČR v team racingu Velká cena ...

Zobrazit všechny články


nahoru