Alexander Sadílek mezinárodním mistrem Rakouska

Eva Skořepová | 12.06.2019

Ve dnech 6.–9. června se konalo na rakouském jezeře Woerthersee ve Veldenu mezinárodní mistrovství Rakouska ve třídě 2.4mR. Závodu se zúčastnili jachtaři z Itálie, Německa, Rakouska a České republiky.



 
 Stejně jako loni, kdy zde Alex získal bronzovou medaili, se závod jel ve specifických podmínkách. Počasí po celou dobu slunečné – první den vítr 12–17 uzlů, další dny slábnoucí až po nedělní ranní bezvětří. První rozjížďku vyhrál Alex – ta však byla závodní komisí k nelibosti závodníků na předních pozicích anulována – důvod – závodníci byli příliš rychlí – dle rakouských místních pravidel byla příliš krátká (25 minut). Verbální protesty, či žádosti o nápravu byly komisí zamítnuty. Další „zajímavostí“ byla absence psaných plachetních směrnic… Všechny informace byly sdělovány jen ústně…

 

 

 

 

Další průběh závodu byl velmi napínavý, jelikož na konci druhého dne závodu měli první tři závodníci šanci získat titul. V neděli dopoledne se jela rozjížďka za velmi slabého směrově různého větru – de facto byla na zrušení – na toto však závodní komise nebrala ohled. Bodový náskok vedoucího Alexe se snížil na minimum. Bylo jasné, že o titulu rozhodne každá další rozjížďka. Čekalo se na vítr, který se zvedl až v pozdních odpoledních hodinách. Po dvou dalších rozjížďkách, kdy Alex musel čelit útoku dvou dalších závodníků, si přesto udržel první pozici. Všichni očekávali, že závod bude ukončen, avšak komise přes sdělení, že to byla poslední rozjížďka, odstartovala ještě jednu. To vedoucímu závodníku nepřidalo na klidu. Podařilo se však dobře odstartovat a umístit se v cíli před nejbližšími soupeři.
 
Výsledky:
1. Alexander Sadílek – CZE
2. Sebastian Mierendicks – GER
3. Ingo Hesse - GER   
4. Christian Bodler – GER
5. Marina Peterer – AUT
6. Angelo Boscolo – ITA
 
Kompletní výsledky v příloze
 

Přílohy ke stažení

  endergebniss_stm_2019.pdf (223K)

Starší články z kategorie Závody

Michael Maier přidal k šesti titulům na mistrovství světa veteránů letos stříbro a zároveň zís...

V příloze najdete zprávu TŘI SESTRY SAILING TEAMU z úspěšného mistrovství světa ORC a zároveň ...

Viktor Sadílek v týmu lodi Mariette of 1915 skončil ve třídě cruising na druhém místě.

Čeští závodníci třídy Bic Techno 293 se zúčastnili ve dnech 8.–9. 6. závodu ze seriálu Supercu...

První červen býval Mezinárodním dnem dětí a tak závod v tomto termínu probíhal pod patronací s...

Zobrazit všechny články


nahoru