Alex Sadílek na Mistrovství Itálie ve třídě 2.4mR

Eva Skořepová | 17.05.2019

Minulý víkend se uskutečnilo Mistrovství Itálie a zároveň první závod série Challenge Cupu ve třídě 2.4mR. 


 

Závod se jel v severo-italském letovisku Jesolo  kousek od Benátek. Luxusní yacht klub Porto Turistico di Jesolo se nachází v západní části města při břehu řeky cca 1 km od ústí do moře. Organizace na břehu byla skvělá, zvláště co se týká gastronomie, též místa u mol byl dostatek. Horší to bylo s výjezdem a příjezdem do přístavu. Údajně podle nějakého nařízení se v Itálii nesmí na řekách plout pod plachtami, takže ještě pří mé snaze o individuální trénink jsem při výjezdu z mariny byl odvolán zpět. Před závodem jsme se museli navázat a byli jsme taženi motorovými čluny ven na moře. Směrem ven se to dalo zvládnout. Avšak při návratu jsme se museli před ústím řeky opět navázat na motoráky. V příboji, kdy vítr od moře vytvářel poměrně vysoké vlny, to nebylo nic příjemného, ba naopak bylo to nebezpečné, kdy docházelo ke kontaktům, nemluvě o dlouhé době čekání na člun. Tato situace vyvolala vlnu stížností, zvláště početné rakouské výpravy a italských hendikepovaných závodníků, komise slíbila do příštího ročníku nápravu/výjimku.  

 

První den se jelo ještě v poměrně slušném počasí, ve větru cca 5-8 m/s, s delšími vlnami do 1 m. Odjely se 2 rozjížďky, všichni jsme čekali, že se odjede ještě 3. rozjížďka vzhledem k předpovědi na následný den. Nestalo se tak – nejspíše rovněž vzhledem ke včasnému skvělému večernímu pohoštění…. Večer se spustil silný déšť, vítr a prudce se ochladilo, to trvalo do následujících dnů – z tohoto důvodu byl závod v neděli v poledne ukončen a další rozjížďky se už nejely.

 

 

 

 

Závodu se zúčastnilo 28 závodníků, z toho 7 z Rakouska, překvapila účast jen jednoho závodníka z Německa, 1 závodník z Chorvatska a 1 z České republiky.
Závod vyhrál s přehledem italský známý závodník Antonio Squizzato před Elenou Polo a Stefanem Mauriziem. O čtvrtou a pátou příčkou se stejným počtem bodů se podělili Christian Bodler a Alexander Sadílek.


Výsledky:
1. Antonio Squizzato – ITA
2. Elena Polo – ITA
3. Stefano Maurizio – ITA
4. Christian Bodler – GER
5. Alexander Sadílek – CZE

 

 

Starší články z kategorie Závody

V sobotu 11. 5. skončil letošní první závod škunerů Capri Classica 2019 s účastí Viktora Sadíl...

V Brně se o víkendu 11.–12. 5. jel závod Českého poháru lodních tříd RS Feva, RS 500 a RS Vare...

Uplynulý víkend byl plný jachtingu. Firebally a Cadeti závodili na Rozkoši.

Tuto sezónu začala série Supercup prvním závodem v Česku na Nových Mlýnech v termínu od 11. do...

O víkendu 11.–12. 5. se v Praze konal druhý díl seriálu České jachtařské ligy. Na start této k...

Zobrazit všechny články


nahoru