Alex Sadílek má bronz z mistrovství Bavorska

Eva Skořepová | 07.09.2018

Po mistrovství Rakouska na Woerthersee ve třídě 2.4mR, kde získal celkové třetí místo, se Alex Sadílek opět setkal první zářijový víkend s jachtaři z Německa a Rakouska na mistrovství Bavorska v Prienu am Chiemsee.


 

Počasí závodníkům nepřálo. Od čtvrtka večera do nedělního rána neustále pršelo, často velice hustě. To však zkušeného rozhodčího Kai Schreibera neodradilo a v pátek po poledni závodníky nekompromisně poslal na vodu. Nikdo neprotestoval. Ve středním větru se odjely nonstop čtyři rozjížďky. Po návratu do přístavu, jak už je v Prienu zvykem, čekalo na jachtaře bavorské i české pivo a vynikající typická bavorská večeře.

 

V sobotu rozhodčí opět nelenil a po bohaté snídani opět vyjel se svým týmem na vodu, aby postavil závodní okruh do směrově se měnícího větru, který zesiloval a slábl podle intenzity deště. Postavení tratě bylo o to složitější, že na vnějším okruhu startovalo i osm Sonarů.

 

První dvě rozjížďky se startovalo ještě regulérně proti větru, avšak po vynucené přestávce na vodě začalo foukat zleva, a tudíž po startovní čáře se jelo ostrým levobokem. Na horní bójku se jelo tudíž na jeden zátah pravobokem bez možnosti nějak taktizovat či ovlivňovat soupeře – zkrátka byl z toho kolotoč. To se bohužel opakovalo i ve všech dalších rozjížďkách.

 

Na vodě strávili závodníci v intenzivním dešti nonstop 6–7 hodin, což bylo dost nepříjemné. Výhodou bylo, že se od začátku závodu odjely všechny vypsané rozjížďky (9) a závod byl ukončen slavnostním vyhlášením vítězů, projevy předsedy pořádajícího klubu, starosty města Prien a dalších funkcionářů různých svazů a pak samozřejmě opět skvělou večeří a vším co k tomu patří.

 

Vítězem se stal místní závodník Manfred Barhainski před obhájcem loňského titulu Christianem Bodlerem a Alexandrem Sadílkem (Jachtklub Máchova jezera Staré Splavy). V kategorii hendikepovaných získal Alexander Sadílek stříbrnou medaili.

 

Závodu se  zúčastnili rovněž Jan Melika, Rostislav Vyhnálek a Jiří Bartoň z YC CERE. Za zmínku stojí také účast Mariny Perterer –  účastnice zimních paralympijských her, nebo Michaela Kerna, účastníka několika paralympiád a mistra světa ve třídě Sonar, jelikož je bezruký, loď ovládá jen nohama...

 

 

 

Výsledky ZDE

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody

Ve čtvrtek 30. srpna 2018 na Nechranicích začalo Mistrovství České republiky ve třídách Bic Te...

Mistrovství Evropy ve třídě Raceboard se konalo 22. – 26. 8. 2018 v Lotyšsku. Do Sailing Clubu...

Z důvodu nedostatku vody na Nových Mlýnech závod CTL 182160 Moravia Skiff Regatta v termínu 15...

Jachtař David Křížek, který s týmem MASTERLAN úspěšně zakončil na 5. místě letošní profesionál...

V sobotu 25. srpna 2018 začal další ročník oblíbeného závodu Nechranická buchta, který pořádá ...

Zobrazit všechny články


nahoru