8. místo v offshore části ROLEX GIRAGLIA RACE

Eva Skořepová | 16.06.2023

Po 5. místě v inshore části slavné regaty ROLEX GIRAGLIA RACE  TŘI SESTRY SAILING TEAM pokračoval ve středu 14. 6. v závodění. Offshore etapa o délce cca 215 námořních mil se jela ze Saint Tropez k legendární skále Giraglia nad severním cípem Korsiky a dále na sever k cíli v severoitalském Janově.



„Po náročném startu s mnoha těsnými manévry jsme vystartovali mezi vedoucí desítkou z celkových téměř 160 jachet. K první bójce jsme stoupali na slabší vítr a rozhodoval každý obrat. Za ní se kurz stočil boční vítr, částečně na kosatku, částečně na genakr. U Giraglie vítr hodně opadl a povedlo se nám předjet pár lodí. Po otočení na Janov jsme stoupali pravobokem a byť se pole hodně rozvolnilo, bojovali jsme s několika loděmi úspěšně o průběžné širší čelo závodu, abychom však posledních 12 mil před Janovem chytili úplné bezvětří a průměrnou rychlostí 1 uzlu jsme se pak ve velkých vlnách v pátek 16.6. půl třetí nad ránem doslova dohoupali do cíle. Celou rozjížďku (a hlavně v jejím závěru) jsme bojovali o každý metr i poryv větru, a tak jsme se při čekání na výsledky zaslouženě občerstvili pravým šampaňským, jímž jsme následně oslavili skvělé 8. místo v offshore části slavné regaty!“  radoval se kapelník skupiny Tři sestry Tomáš Magor Doležal.

 


 
„Pokud by vedení závodu hodnotilo jako v předchozích letech také kombinaci inshore a offshore rozjížděk, stačil by výkon TŘI SESTRY SAILING TEAMU na podium! Nevadí, výsledky byly i tak skvělé, závody jsme si opravdu užili jak na moři, tak na břehu a již se těšíme na prázdninovou účast na neméně legendární regatě Copa del Rey na Mallorce!“ dodal.
 
 
Za TŘI SESTRY SAILING TEAM závodili: kormidelník Milan Hájek, Tomáš Doležal, Adam Plhoň, Stanislav Chudoba, Jan Kittler, Pavel Rozsypal, Jakub Balada, Viktor Sadílek, Jakub Jírovec a Tereza Kramolišová.
 
 Kompletní výsledky: https://www.racingrulesofsailing.org/documents/5179/event

 

Kluby v článku

Starší články z kategorie Závody

O víkendu 10.–11. 6. se jel znovu na Rozkoši další Český pohár ve slalomu, course foil a v nov...

Na pozvání The Royal Irish Yacht Clubu se tým YC Lodní sporty Brno ve složení Martin Janáček, ...

Po mezinárodním mistrovství Německa se 8.–11. 6. 2023 čeští finnaři zúčastnili Mezinárodního m...

TŘI SESTRY SAILING TEAM na jachtě Swan 42 DARING SISTERS pod vedením kapelníka skupiny Tři ses...

Na Raceboard World Championschip se na německé jezero Steinhude meer letos sjel rekordní počet...

Zobrazit všechny články


nahoru