45. Beskydská regata - zpráva delegáta Komise rozhodčích ČSJ

Martin Soušek | 02.08.2007

Ve dnech 26. – 29.7.2007 se jsem zúčastnil jubilejního závodu 45.Beskydská regata – Memoriálu Břetislava Hrubého, CTL 072414. Tradičním pořadatelem této regaty je Jacht club Frýdek – Místek.

Ve dnech 26. – 29.7.2007 se jsem zúčastnil jubilejního závodu 45.Beskydská regata – Memoriálu Břetislava Hrubého, CTL 072414. Tradičním pořadatelem této regaty je Jacht club Frýdek – Místek, který má svůj sportovní areál na Žermanické přehradě v obci Lučina. Závod byl vypsán jako součást Interpoháru a zúčastnilo se ho celkem šest lodních tříd: Finn, Laser, Laser Radiál, Evropa, Laser 4,7 a Optimist. Celkový počet účastníků organizátory trochu zaskočil a zejména zahraniční účast byla mnohem silnější a početnější než v minulých letech, přesto je nutno konstatovat, že po organizační stránce bylo opět vše na nejvyšší úrovni a zejména jak je u tohoto závodu již zvykem, byl zajištěn bohatý doprovodný program s diskotékou, tombolou, módní přehlídkou a občerstvením všech účastníků, včetně doprovodu.

Po sportovní stránce měla závodní komise, vedená hlavním rozhodčím Jurou Bělunkem situaci opravdu velice ztíženou sníženým stavem hladiny přehrady, která z důvodu opravy hlavního převaděče trpí nedostatkem vody. Přesto byla v daných podmínkách postavena velice seriózní dráha, na kterou se vešlo všech 136 závodníků a protože letos přál i vítr, který sice byl proměnlivý hlavně co do směru, bylo „ odjeto“ během pátku a soboty 7 kvalitních rozjížděk, které dokonale prověřily kvality závodního pole. Bez práce tentokrát nebyla ani Protestní komise, které předsedal Luboš Hofmann a musela řešit jak česko – polské tak i slovensko – polské protesty. Nedělní dopoledne už bylo bezvětrné a tak závěrečný ceremoniál ozářený sluncem byl důstojnou tečkou za tímto velice podařeným závodem. Přehled výsledků je k dispozici na webových stránkách ČSJ v sekci kalendář závodů.

Závěrem bych ještě rád vyzdvihl význam tohoto závodu z hlediska výborné spolupráce s polskými a hlavně se slovenskými jachtaři a jejich doprovodem v čele s legendou československého jachtingu nestárnoucím Otou Malým.

Karel Luksch v.r.

Starší články z kategorie Závody

Dost bylo posedávání v hospodách na břehů jezer a přehrad. Dost bylo chytráckých řečí na adresu s...

O víkendu 28.7.-29.7. se uskutečnila na Boleváku Letní vánoční regata.....

V příloze naleznete vypsání závodu a plachetní směrnice pro závod Mistrovství ČR v lodní třídě ST...

23. - 26. SRPNA 2007, Nové Mlýny – Pavlov, Česká republika

V příloze naleznete konečné výsledky ve formátu MS Excell...

Zobrazit všechny články


nahoru