29er Easter Regatta 2022

Eva Skořepová | 04.04.2022

Čtyři naše posádky třídy 29er závodily na Gardě. Mezi 58 startujícími vybojovali Lukáš Dadák a Dan Viščor z YC LS Brno sedmé místo, Lukáš Kraus (JK Česká Lípa) a Ondřej Baštář (TJ Lokomotiva Plzeň) byli dvanáctí a 18. místo vezou Nela Viščorová a Kateřina Šlechtická z YC LS Brno, které berou i bronz v kategorii U17 dívky. Na 39. místě skončili Tadeá Tkadlec (Jachtklub Toušeň) a Vanda Paigerová (YC CERE).




 
„Na Gardě jsme absolvovali dvoutýdenní blok sestávající z tréninku na vodě a suchu. Na kondiční přípravu se k nám přidala Johanka Kořanová Nápravníková a přítomní členové SCM absolvovali i kondiční testy. V porovnání se zimou jsou na tom kondičně o poznání lépe a jsem ráda, že začali fyzickou přípravu brát vážně a na společných soustředěních ze sebe vydávají maximum,“ chválí trenérka Dominka Vaďurová. 
 


„První týden nám počasí přálo a každý den foukala ora o síle do 18 uzlů. Před regatou se počasí zhoršilo, nasněžilo a s větrem to bylo složitější. Zvládli jsme však odjet 7 rozjížděk. S výsledky jsme byli s týmem spokojení. Od začátku sezony je vidět další posun. Víme, na čem pracovat příští měsíc a půl v ČR, než přijde vrchol sezony,“ dodala. 

 

    

Přílohy ke stažení

  vysledky-1.pdf (107K)

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

51. ročník závodu Trofeo S.A.R. Princesa Sofía odstartuje v pondělí 4. dubna na Mallorce. Na s...

Absolutní vítězkou jubilejní 35. ankety Jachtař roku 2021 a zároveň podruhé v řadě vítězkou ka...

Od čtvrtka 10. do neděle 13. 3. se závodníci třídy Optimist zúčastnili Youth Centenary regaty ...

V Cadizu se minulý týden jel závod iQFoil a iQFoil Youth & Junior International Games, kte...

Ve dnech 3.–6. března vyrazil reprezentační team SPS Optimist na trénink a přípravný závod do ...

Zobrazit všechny články


nahoru