298 lodí ILCA na pohárovém závodě?

Eva Skořepová | 25.07.2021

Ano, zdá se to být neskutečné, ale v Polsku je tomu opravdu tak, a to se závod odjel ve všední dny!


Ve dnech 13.–15. 7. 2021 (od úterý do čtvrtka) se v polském Pucku jel pohárový závod v lodních třídách ILCA 4, ILCA 6 a ILCA 7 pořádaný Polskou asociací LT ILCA a zúčastnilo se jej 138 lodí ILCA 4, 122 lodí ILCA 6 a 38 lodí ILCA7.
Zázemí pro uspořádání závodu poskytl přístav v Pucku a bylo zde opravdu plno.

 

 
Závodníci ILCA 4 a 6 byli rozlosováni do dvou skupin, ve kterých se závodilo první dva dny, poslední den se již jel dle výsledků, tj. na zlatou a stříbrnou skupinu a odjelo se celkem sedm rozjížděk. Poslední den se jela pouze jedna rozjížďka, protože vítr více nedovolil. Celý závod se odjel za slabších povětrnostních podmínek 2–5 m/s, což přinášelo velkou nervozitu především na startech, které byly často několikrát opakovány.
 
Závodu se zúčastnili i naší závodníci Klára Himmelová a Jiří Himmel ve třídě ILCA 6 a byl to již třetí závod v řadě po závodech v Gdynii (Kaštele) a Warnemünde během 14 dnů v rámci letní závodní přípravy.

 


„Je jasné, že síly ubývají, ale cíl byl splněn, závodit ve velkém a kvalitním poli závodníků na moři, což se nám víc než daří. Noční přejezdy jsou dost náročné, vždyť nám po příjezdu domů ukazuje tachometr víc než 3 000 najetých kilometrů,“ říká Klára.

 

 

A Jiří přidává: „S výsledky  nejen z tohoto závodu jsme oba spokojeni, i když to vždycky může být lepší. Zlatá skupina pro oba vždycky potěší, 26. a 54. místo je super.“

 

Ještě nás čekal víkendový trénink poblíž Dziwnowa, kde jsme si užili vítr a vlny okolo dvou metrů a naše závodně tréninkové putování tím skončilo.

 

Výsledky závodů: https://www.upwind24.com/regatta/puchar-pskl-2021/results

 

Text Jiří Himmel
Fotky Facebook organizátora

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Karel Lavický má za sebou první závodní den, po třech rozjížďkách je třiadvacátý.

25. července v 5 hodin ráno našeho času odstartuje Karel Lavický svou třetí olympijskou regatu...

V sobotu 17. července skončila pro naše windsurfaře druhá část Torbole Windsurfing Weeku závod...

Celá česká windsurfingová reprezentace se přesunula opět na Gardu. Trenér Milan Hájek posílá i...

Od čtvrtka 8. do neděle 11. 7. 2021 se konal tradiční již 83. Warnemünde Woche.

Zobrazit všechny články


nahoru