26. ročník ankety Juniorský sportovec roku 2021

Eva Skořepová | 16.11.2021

Česká nadace sportovní reprezentace ve spolupráci s Českým olympijským výborem a s Klubem sportovních novinářů vyhlásila soutěž o titul JUNIORSKÝ SPORTOVEC ROKU 2021. Za Český svaz jachtingu byla nominována Alessia Palanti z YC CERE.


 

Alessia Palanti závodí na olympijské třídě ILCA 6 a v letošním roce získala titul na juniorském mistrovství Evropy do 19 let ve Splitu, na mistrovství světa do 19 let na Gardě skončila na 5. místě, na mistrovství Evropy do 21 let v Černé Hoře vybojovala bronz a na mistrovství světa do 21 let v Gdyni byla jedenáctá.

 

O titul se mohou ucházet mladí sportovci, kteří splňují současně tyto dvě podmínky: v roce 2021 dosáhli věku maximálně 21 let a věk juniora dle pravidel a sportovně technických norem svého sportovního odvětví.

 

Nadace shromáždí návrhy od jednotlivých sportovních svazů a tyto návrhy posoudí na zvláštním zasedání Rada expertů Nadace a ta vybere10 juniorských sportovců v jasně zdůvodněném pořadí. Z nich pak správní rada Nadace rozšířená o zástupce Rady expertů a Klubu sportovních novinářů určí pořadí nejlepších tří juniorů roku.

 

V letech 1996 až 2019 bylo do ankety postupně přihlášeno cca 2 200 sportovců z 53 sportovních odvětví, mezi nimi více než 400 juniorských mistrů světa nebo Evropy. V roce 2020 se kvůli covidu nemohla anketa konat.

 

Mezi vítěze této ankety patří mnoho známých a úspěšných sportovců, například lyžaři Lukáš Bauer, Šárka Strachová (Záhrobská), rychlobruslařka Martina Sáblíková, judista Lukáš Krpálek, lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká nebo plavkyně Barbora Seemanová.

 

Vyhlášení výsledků ankety bude zařazeno do přímého televizního přenosu 22. 12. 2021, při němž bude vyhlášen Sportovec roku 2021.

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Windsurfař Karel Lavický 9. listopadu úspěšně složil závěrečné zkoušky na Fakultě tělesné vých...

Na konci října se na Gardě konalo také mistrovství Evropy lodní třídy 29er, na kterém byly čes...

Tradiční Hallowen Cup třídy Optimist přinesl velkou radost pro české barvy. Jiří Tomeš z JK Če...

Absolutní nadvláda českých windsurfařek na mistrovství světa třídy Techno 293, které se konalo...

Současní členové SCM třídy ILCA i noví uchazeči o zařazení do SCM a SPS tříd ILCA 4, 6 a 7 měl...

Zobrazit všechny články


nahoru