Hodnocení kormidelníka sedmé posádky z MS RS Feva

Eva Skořepová | 29.07.2017

S konečným umístěním jsme nadmíru spokojeni

„S konečným umístěním jsme nadmíru spokojeni. Cílem bylo dostat se na mistrovství světa do první desítky, a to se nám tímto závodem povedlo. Dokonce jsme se umístili i na druhém místě v kategorii family a na třetím místě v mixovaných posádkách. 

 

 

V kvalifikačních rozjížďkách se nám první den moc nedařilo, ale i tak se nám povedlo zajet v poslední rozjížďce 6. místo. Druhý den kvalifikace byly dvě rozjížďky s krásným průběžným umístěním do pátého místa přerušeny, nicméně třetí, poslední rozjížďku toho dne, jsme již dojeli a s velkým náskokem vyhráli. To nám zajistilo 14. místo z kvalifikace a další závodění ve zlaté skupině.

 

 

Ve finálových rozjížďkách první den foukalo přes 10 m/s. V tomto silném větru se nám povedlo zajet již ve zlaté skupině páté a čtvrté místo. Bohužel v poslední rozjížďce dne jsme se na zaďáka převrátili, a protože v Nizozemsku jsou vody hodně mělké, tak jsme se zabodli stěžněm do bahna a loď nám nešla postavit. Rozjížďku jsme museli proto vzdát a požádat o pomoc. Jiné posádky v tomto velmi silném větru lámaly stěžně.

 

 

Po druhém dnu finálových rozjížděk jsme se již dostali do první desítky, a to na osmé místo. Poslední den mistrovství světa jsme se snažili udržet v té nejlepší desítce. První rozjížďku jsme špatně zvolili stranu startovní čáry a dojeli do cíle na 16. místě. V poslední rozjížďce jsme tedy museli ještě hodně bojovat. Vystartovali jsme na správné straně startovní čáry a do cíle jsme dovezli 3. místo. Díky tomuto umístění jsme celkově skončili na sedmém místě.

 

 

Mistrovství se nám moc líbilo. Užili jsem si spoustu zábavy s celou partou českých posádek pod vedením Milana Hájka. Nyní nás čeká poslední závod Evropského poháru, který v tuto chvíli s velkým náskokem vedeme. Zároveň v tomto závodě, který se pojede od 17. do 20. srpna na Lipně, budeme obhajovat potřetí titul mistrů ČR.“

Jakub Dobrý

 

FOTO PETER NEWTON

Starší články z kategorie Závody

Medemblik, Holandsko 23.–27. 7. 2017 177 lodí, 17 národů (nejexotičtější Hongkong a Čína) ...

Předposlední červencový týden se na Máchově jezeře uskutečnilo soustředění mládeže za rekordní úč...

Na MSJ Laser 4.7 v Nieuwpoortu nás od 19. do 24. 7. nreprezentovali Víťa Moučka a Lucie Keblová.

Reportáž odvysílaná na ČT Sport dne 26. 7. 2017

Závodu mistrovství Evropy na katamaránu Tornádo se ve dnech 19.-23.7.2017 zúčastnilo 21 posádek z...

Zobrazit všechny články


nahoru