ZÁPIS Z DUBNOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ 2024

Dana Dvořáková | 19.04.2024

Čtvrtek, 18. dubna 2024, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams


Přítomni:

Výkonný výbor (VV):              Jiří Hýža (JH) od 13:03, Petra Kafková (PK), Marek Pavlovský (MP), Petr Přikryl (PP) od 13:43 do 15:24 nepřítomen, Martin Soušek (MS), Radim Vašík (RV)

Generální sekretář ČSJ:         Dana Dvořáková (DD)

Kontrolní komise:                   Jiří Bobek (JB)

Hosté:                                     Eva Skořepová (ES) do 14:50

Omluveni:                               Štěpán Novotný (ŠN)

 

(i)      Projednání zápisu z předchozího zasedání VV ČSJ a kontrola úkolů
 

Zápis z březnového zasedání Výkonného výboru byl jednohlasně schválen bez připomínek.

 

K úkolu 20-14 (Vytvořit poptávku a zajištění nabídek pojištění činností a majetku ČSJ a jeho členů):

Úkol trvá. JH informoval, že na webu ČSJ v záložce „Pojištění“ si mohou členové ČSJ uzavírat cestovní pojištění s pojišťovnou Allianz. Aktuálně se pracuje na zprovoznění možnosti uzavírat cestovní pojištění on-line přes web ČSJ. V současnosti lze uzavírat pojištění lodí z provozu plavidla u pojišťovny Allianz s 20 % slevou pro členy ČSJ. Informace budou v dohledné době zveřejněny na webu ČSJ v záložce pojištění. Stále probíhají jednání s pojišťovnou Pantaenius ohledně pojištění lodí z provozu plavidla pro členy ČSJ.

 

K úkolu 24-02 (Uzavřít se závodníky nebo jejich zákonnými zástupci či jejich kluby kupní smlouvy na uvedené starší lodě 29er):

Úkol splněn. MS informoval, že kupní smlouvy na starší lodě 29er jsou se závodníky nebo jejich zákonnými zástupci či jejich kluby uzavřené.

 

K úkolu 24-03 (Připravit smlouvu na bezúročnou zápůjčku posádce Lukáš Kraus – Ondřej Baštář a tuto poskytnout):

Úkol splněn. MS informoval, že smlouva na bezúročnou půjčku posádce Lukáš Kraus – Ondřej Baštář je podepsaná a půjčka je poskytnuta.

 

 

(ii)    Sportovní úsek ČSJ
 
1)      informace z jednání sportovního úseku

 

ŠN – zaslal informace z jednání Sportovního úseku ČSJ, které se konalo 16. 4. 2024 prostřednictvím MS Teams. Zápis z jednání SÚ ČSJ je přílohou tohoto zápisu.

VV obdržené informace, které prezentoval PP, vzal na vědomí.

 

SÚ ČSJ schválil hlasováním per rollam ze dne 12. 4. 2024 následující nominaci závodnic v lodní třídě IQFoil ženy na závod Last Chance regata v Hyéres v termínu 20. - 27. 4. 2024: Barbora Švíková, Kateřina Švíková, Kristýna Piňosová.

Výkonný výbor ČSJ bere předloženou nominaci na vědomí.

 

SÚ ČSJ předložil návrh na úpravu budgetu RD pro Alessii Palanti následovně:

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje úpravu budgetu RD pro Alessii Palanti do 30. 4. 2024 z původně schválené částky 636 tis. Kč na sníženou částku 450 tis. Kč.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, PP, MS, RV                                          proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

SÚ schválil uvolnění zbývajících záloh pro RD 24 a RD 28 dle budgetů přidělených do 30. 4. 2024:

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ souhlasí s návrhem SÚ ČSJ na vyplacení zbývajících záloh pro RD 24 a RD 28 dle budgetů přidělených do 30. 4. 2024: RD 24 - Alessia Palanti 300 tis. Kč, Klára Himmelová 293 tis. Kč, Ondřej Teplý 378 tis. Kč, Zosia Burska – Sára Tkadlecová 255 tis. Kč, Karel Lavický 232 tis. Kč, Kateřina Švíková 503 tis. Kč, Barbora Švíková 470 tis. Kč, Kristýna Piňosová 283 tis. Kč, Vojtěch Koška 371 tis. Kč; RD 28 – Linda Dokoupilová 178 tis. Kč, Lukáš Dadák – Dan Viščor 104 tis. Kč, Lukáš Kraus – Ondřej Baštář 104 tis. Kč, David Drda 81 tis. Kč, Kateřina Altmannová 109 tis. Kč, Nela Sadílková 9 tis. Kč, Jindřich Houštěk 58 tis. Kč, Dominika Braunová 101 tis. Kč.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, PP, MS, RV                             proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

VV ukládá M. Souškovi vyplatit reprezentantům zbývající zálohy pro RD 24 a RD 28 dle budgetů přidělených do 30. 4. 2024.

 

 

1)      informace z komise vrcholového sportu

 

KVS se od posledního Výkonného výboru nesešla.

 

 

2)      informace z komise mládeže, činnost SCM a SpS

 

PP – podal informace z jednání komise mládeže ČSJ, které se konalo 27. 3. 2024 online prostřednictvím MS Teams. Zápis z jednání KM je přílohou tohoto zápisu.

 

PP – podal informace o činnosti družstev SCM a SpS. Zprávy trenérů SCM a SpS za březen jsou přílohou tohoto zápisu. KM se od posledního Výkonného výboru nesešla.

 

 

3)      informace trenérsko-metodické komise a jachtařské akademie

 

PK – informovala, že dne 15. dubna 2024 obdržel Český svaz jachtingu prostřednictvím datové schránky Rozhodnutí MŠMT o udělení akreditace na vzdělávací program trenér jachtingu II. třídy, která je platná do dubna 2027.

 

PK – informovala, že školení trenérů RO ČSJ Ústecký a Liberecký kraj proběhne pod vedením Antonína Mrzílka o víkendu 19. – 21. dubna 2024, začátek v 17.00.

 

 

5)      nominace na mezinárodní závody

 

Žádné nominace nebyly předloženy.

 

 

(iii)      Administrativně-technický úsek ČSJ
 

1)      mistrovství ČR

 

MP – předložil návrh kategorií pro MČR v roce 2024. Tento návrh byl na jednání VV diskutován, na základě diskuze upraven a finální návrh usnesení byl následně předložen ke hlasování.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor schvaluje kategorie pro MČR v roce 2024 tak, jak je uvedeno v tabulce, která je přílohou tohoto zápisu.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, MP, MS, RV                            proti: 0 zdržel se: 0 nehlasoval: PP

Návrh usnesení byl schválen.

 

MP – předložil návrh nominací komise rozhodčích na funkcionáře (hl. rozhodčí, protestní komise, garanti) pro MČR v roce 2024. Tento návrh byl na jednání VV diskutován, na základě diskuze upraven a finální návrh usnesení byl následně předložen ke hlasování.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor schvaluje funkcionáře na MČR v roce 2024 tak, jak je uvedeno v tabulce, která je přílohou tohoto zápisu.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, MS, RV       proti: 0 zdržel se: 0 nehlasoval: PP

Návrh usnesení byl schválen.

 

MP – předložil návrh na vypsání veřejné soutěže na pořadatelství MČR na moři pro rok 2025 v kategorii One design v souladu s platným Soutěžním řádem ČSJ B5 (čl. 3.2.) a na pořadatelství MČR mládeže v roce 2025 v souladu s platným Soutěžním řádem ČSJ B5 (čl. 3.3.) s tím, že si Výkonný výbor ČSJ vyhrazuje právo tuto veřejnou soutěž zrušit jako celek, nebo zrušit samostatně veřejnou soutěž na pořadatelství MČR 2025 na moři či mládeže.

Podmínkou zařazení zájemců o spolupořadatelství do hodnocení soutěže je včasné podání přihlášky do soutěže. Pro MČR na moři 2025 je termín do 12. 5. 2024 do 12 hod., a pro MČR mládeže 2025 je termín do 17. 6. 2024 do 12 hod., a to poštou na adresu Českého svazu jachtingu, datovou zprávou (ID datové schránky 8jursru) nebo emailem na adresu sailing@sailing.cz. Přihláška musí obsahovat minimálně následující informace:

•            specifikace MČR, ke které podává uchazeč přihlášku

•            identifikaci všech Spolupořadatele(ů) a kontaktních osob

•            místo konání, termín, počet tréninkových a závodních dnů

•            formát závodu (počet a druh rozjížděk)

•            výše startovného a dalších poplatků, které nejsou zahrnuty ve startovném

•            reference nebo popis akcí obdobného rozsahu, které uchazeč v minulosti pořádal

•            pro MČR na moři: typ a počet zajišťovaných lodí; předpokládaný počet „vlastních“ lodí

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje vypsání veřejné soutěže na pořadatelství MČR na moři pro rok 2025 v kategorii One design v souladu s platným Soutěžním řádem ČSJ B5 (čl. 3.2.) a na pořadatelství MČR mládeže v roce 2025 v souladu s platným Soutěžním řádem ČSJ B5 (čl. 3.3.) s tím, že si Výkonný výbor ČSJ vyhrazuje právo tuto veřejnou soutěž zrušit jako celek, nebo zrušit samostatně veřejnou soutěž na pořadatelství MČR 2025 na moři či mládeže. Podmínky veřejné soutěže jsou uvedeny v zápisu z jednání VV z 18. 4. 2024.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, MS, RV                     proti: 0 zdržel se: 0 nehlasoval: PP

Návrh usnesení byl schválen.

 

Výkonný výbor ukládá D. Dvořákové publikovat vypsání veřejné soutěže na webu ČSJ a dále vyzvat všechny tradiční pořadatele MČR na moři a MČR mládeže k zaslání přihlášek.

 

 

2)      informace z PR komise

 

ES – podala informace z jednání PR komise, které se konalo 16. 4. 2024 prostřednictvím MS Teams. Zápis z jednání PR komise je přílohou tohoto zápisu.

Výkonný výbor vzal předložené informace na vědomí.

 

Výkonný výbor vzal na vědomí přehled PR za březen a plán práce na duben a květen, který je přílohou tohoto zápisu.

VV ČSJ vzal na vědomí informaci o plánovaném rozdělení příspěvku na LODM ve výši 150.000 Kč (položka rozpočtu 3608) následovně:

50.000 Kč – stream TV; 70.000 Kč – podpora pořadatele, která zahrnuje náklady na převlečníky pro všechny závodníky akce, náklady rozhodčích a samolepky pro označení lodí v rámci akce; 30.000 Kč rezerva, která bude rozdělena na základě rozhodnutí MP, RV, MS.

 

 

3)      informace z komise klubů, komise lodních tříd

 

JH – předložil návrh úprav Registračního řádu ČSJ (B3). Tento návrh byl na jednání VV diskutován, na základě diskuze upraven a finální návrh úprav RŘ ČSJ byl následně předložen ke hlasování.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor schvaluje nové znění Registračního řádu ČSJ (B3) s účinností od 1. 5. 2024.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, MS, RV                     proti: 0 zdržel se: 0 nehlasoval: PP

Návrh usnesení byl schválen.

 

JH – předložil žádost Jachetního klubu Mokropsy z.s. o vznik základního členství v ČSJ.  Tato žádost byla na jednání VV diskutována a následně předložena ke hlasování.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje vznik základního členství v ČSJ subjektu JK Mokropsy z.s., kterému bylo přiděleno registrační číslo 1227.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, PP, MS, RV                             proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

JH – Informoval, že jednání komise klubů ČSJ je naplánované na 30. dubna 2024.

 

RV – informoval, že dne 4. dubna 2024 bylo do spolkového rejstříku zapsáno poslední z osmi RO ČSJ, a to RO ČSJ Královéhradecký a Pardubický kraj.

 

 

4)      aktuální čerpání rozpočtu ČSJ

 

 

RV – informoval Výkonný výbor o stavu čerpání rozpočtu roku 2024 ke dni 16. 4. 2024.

Výkonný výbor vzal uvedené informace na vědomí.

 

RV – informoval, že dne 10. dubna 2024 obdržel Český svaz jachtingu prostřednictvím datové schránky rozhodnutí NSA o přidělení dotací ve výzvě Podpora sportovních organizací svazového charakteru 2024, prozatím ve výši garantované části dotace 95 % roku 2023. NSA přislíbila, že o dalším rozhodne po dokončení věcného hodnocení a zpracování všech dodatečných informací z RS a od žadatelů, kdy by měla být do konce měsíce dubna výpočtem stanovena a vyplacena zbývající část. RV dále informoval, že prostředky ve výši garantované části dotace 95 % roku 2023 obdržel svaz dne 15. dubna 2024.

 

 

(iv)    Informace předsedy VV ČSJ a generálního sekretáře ČSJ

 


RV – informoval, že uzavírání příkazních smluv o zajištění výběru startovného s jednotlivými kluby ČSJ probíhá průběžně.

 

RV – informoval, že na web ČSJ nahrál zápis z Valné hromady ČSJ 2024 včetně všech příloh.

 

RV – informoval, že dne 12. června 2024 od 10:00 hodin se bude na Strahově konat celostátní porada předsedů národních sportovních svazů ČUS.

 

RV – informoval, že dne 26. června 2024 se bude ve Sportovním centru Nymburk konat 42. valná hromada ČUS.

 

RV – informoval, že podepsal s ČOV smlouvu o účasti na OH 2024 v Paříži.

 

RV – podal informace z průběhu zasedání výkonné rady EUROSAF, které se konalo dne 13. dubna 2024 v maďarském Balatonfüredu. Na tomto zasedání ČSJ zastupoval prostřednictvím udělení plné moci předseda Slovenského svazu jachtingu Martin Mydlík, který zaslal informace z průběhu jednání.

 

RV – informoval, že zaslal za ČSJ podporu Lodním Sportům Kroměříž z.s. k jejich žádosti o investiční dotaci na rekonstrukci loděnice se sociálním zázemím Na Hrázi v Kroměříži.

 

RV – informoval, že dne 16. 4. 2024 podal na Městský soud v Praze žádost ve věci založení do sbírky listin těchto dokumentů: účetní závěrka ČSJ za rok 2023, zápis z VH ČSJ konané 23. 3. 2023 a Výroční zpráva ČSJ za rok 2023.

 

DD – podala informace z pracovního semináře NSA se sportovními svazy zařazenými do skupin 2. – 4. v rámci prioritizace sportu, který se konal dne 28. 3. 2024 od 15:00 v Hotelu Stages.

 

 

(v)   Různé


Výkonný výbor ČSJ obdržel žádost Martina Malce, místopředsedy YC Lodní sporty Brno, o udělení výjimky z Národních předpisů ČSJ ZPJ 6. Radim Vašík navrhl udělení výjimky z Národních předpisů ČSJ, a to z doplnění preambule části 6 ZPJ, následujícím způsobem:

-             bod i. se vztahuje alespoň na jednoho člena posádky každé lodě přihlášené do závodu

-             bod ii. nebude uplatněn

 

Tato výjimka z Národních předpisů ČSJ platí pouze pro následující závody (vše koeficient Kaj-1, místo Brněnská přehrada):

242107 08.05.2024 Jarní votvírák (CBT)

242116 18.05.2024 Kajutovky na Prýglu I

242111 01.06.2024 Májová přeháňka (CBT)

242129 07.07.2024 Kajutovky na Prýglu II

242133 20.07.2024 Brněnská šestka (CBT)

242136 27.07.2024 Kajutovky na Prýglu III

242138 04.08.2024 Kajutovky na Prýglu IV

242143 17.08.2024 Memoriál Dušana Vaculky (CBT)

242145 24.08.2024 Retro Cup (CBT)

242157 14.09.2024 Grand Prix NJ

242168 13.10.2024 Poslední vítr

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje udělení výjimky z Národních předpisů ČSJ z Národních předpisů ČSJ ZPJ 6: CTL 242107 Jarní votvírák, CTL 242116 Kajutovky na Prýglu I, CTL 242111 Májová přeháňka, CTL 242129 Kajutovky na Prýglu II, CTL 242133 Brněnská šestka, CTL 242136 na Prýglu III, CTL 242138 Kajutovky na Prýglu IV, CTL 242143 Memoriál Dušana Vaculky, CTL 242145 Retro Cup, CTL 242157 Grand Prix NJ, CTL 242168 Poslední vítr, a to z doplnění preambule části 6 ZPJ, následujícím způsobem: bod i. se vztahuje alespoň na jednoho člena posádky každé lodě přihlášené do závodu; bod ii. se vztahuje pouze na všechny členy posádky každé lodě přihlášené do závodu, kteří se při registraci prokáží platnou závodní licencí ČSJ.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, PP, MS, RV               proti: 0 zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

MP – předložil návrh úprav směrnice B8 – Jednací řád VV. Tento návrh byl na jednání VV diskutován, na základě diskuze byl finální návrh úprav směrnice B8 předložen ke hlasování.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor schvaluje nové znění směrnice B8 – Jednací řád VV s účinností od 1. 5. 2024.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, PP, MS, RV                             proti: 0              zdržel se: 0

Návrh usnesení byl schválen.

 

MP – informoval, že se dne 26. 3. 2024 proběhlo online jednání komise HZS ČSJ. Další jednání komise HZS ČSJ je naplánované na čtvrtek 25. 4. 2024. Seznam plánovaných školení HZS a dalších akcí spojených s bezpečností je uveden v zápise z jednání HZS ČSJ, který je přílohou tohoto zápisu.

 

MP – informoval, že v komisi HZS ČSJ došlo ke změně člena komise, namísto Radima Vašíka je nově členkou komise HZS za Jihomoravský kraj Barbara Krejčiříková.

 

 

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek, 16. května 2024 od 12 hod. přes Microsoft Teams.

 

 

Zapsala:

Dana Dvořáková

Generální sekretář ČSJ

 

Seznam příloh:

1.       Soupis usnesení z jednání VV ČSJ - 18. 4. 2024

2.       Zápis z jednání SÚ ČSJ – 16. 4.  2024

3.       Zápis z jednání KM ČSJ – 27. 3. 2024

4.       Zprávy trenérů SCM a SpS za březen

5.       Kategorie pro MČR v roce 2024

6.       Seznam funkcionářů pro MČR 2024

7.       Zápis z jednání PR komise ČSJ – 16. 4. 2024

8.       Přehled PR za únor a plán práce na březen a duben

9.       Zápis z jednání HZS ČSJ – 26. 3. 2023

 

 

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Výkonný výbor ČSJ schválil vypsání veřejné soutěže na pořadatelství MČR na moři pro rok 2025 v...

Čtvrtek, 14. března 2024, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 15. února 2024, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams

Vzhledem k tomu, že dle Registračního řádu ČSJ budou k 31. 3. 2024

Čtvrtek, 18. ledna 2024, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams

Zobrazit všechny články


nahoru