SPS Optimist v Berlíně

Eva Skořepová | 15.04.2024

Osm českých závodníků se zúčastnilo první dubnový víkend závodu 10. Rüdiger-Weinholz-Preisv Berlíně. Sedm z nich s reprezentačním trenérem Jakubem Halouzkou.


Ten k tomu napsal:


Na desátém ročníku závodu Rüdiger-Weinholz-Preis poměřili čeští závodníci síly se 133 závodníky z německé A kategorie. Závodu se účastnilo i další 63 lodí v B kategorii. Nejednalo se o leda jaký jezerní závod. Pro Němce to byla "kvalifikace na kvalifikace". Jednalo se tedy o jeden z klíčových závodů, který určí kdo pojede kvalifikační regatu na letošní MS a ME.

 

 

Počasí nám docela přálo. V pátek se odjely tři rozjížďky. V sobotu a v neděli sice každý den jen jedna, ale vyzkoušeli jsme si řadu opakovaných startů a prvních stoupaček.

 

 

Po naší druhé kvalifikační regatě v Portoroži to byl pro nás tréninkový závod. Někteří trénovali starty, jiní se naopak snažili být na lodi více aktivní a najít limit a trpělivost jury u pravidla 42. Také jsme si zkusili jeden z prvních mezinárodních protestů (a vyhráli).

 

 

Z našich závodníků si nejlépe vedl Hynek Dokoupil, který skončil na celkovém 18. místě. Řada dalších našich závodníků přidala také několik dojedů v top 10.

 

 

Kromě závodění jsme měli možnost se podívat i do centra Berlína. Alexanderplatz nás tolik nenadchl. Z Brandenburské brány či Reichstagu na nás ale přímo dýchala pohnutá historie západního a východního Berlína.

 

 

 

Kompletní výsledky:

https://www.manage2sail.com/en-US/event/rwp2024#!/results?classId=b8b9bc2b-b92f-4586-9e9e-50e084f64182

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V pátek 12. 4. skončilo mistrovství Evropy třídy ILCA 4, které se jelo ve slovinské Izole. Klu...

Na mistrovství Evropy třídy ILCA 4 je odjetá kvalifikační část. Český tým zatím drží super poz...

Na Mallorce se v týdnu od 1. do 6. dubna jel světový pohár olympijských tříd. Naše posádka 49e...

Ve slovinské Portoroži se od 28. do 31. 3. odjela jubilejní 30. Velikonoční regata třídy Optim...

Početná skupina 25 českých závodníků tříd ILCA 4 a ILCA 6 absolvovala Spring Cup v Izole. A op...

Zobrazit všechny články


nahoru