SCM ILCA na mistrovství Evropy do 21 let

Eva Skořepová | 22.04.2022

Od 16. do 22. dubna se ve francouzském Hourtinu mistrovství Evropy do 21 let třídy ILCA – 2022 EurILCA Under 21 European Championships & Open European Trophy. Kluků se ve třídě ILCA 7 sešlo 110 a byli rozděleni do dvou skupin. 61 dívek závodilo v jedné skupině ve třídě ILCA 6.


Klára Himmelová

 

 

Závodilo se na jezeře d’Hourtin-Carcans, které leží nedaleko Bordeaux a zároveň pouze 2 km od Biskajského zálivu Atlantského oceánu. Propojené s ním ale není. Ze začátku závodu foukal střední vítr okolo 6 m/s. Klára Himmelová se držela na 22. místě. Markéta Kališová začala závod krásnou rozjížďkou, kdy dojela sedmá a po třech dnech jí patřilo 47. místo.

 

Andrew Lawson

 

„Velikonoční pondělí bylo pro kluky posledním dnem kvalifikace. Andrew Lawson a Mikuláš Vaszi bojovali o zlatou skupinu, která jim ale nakonec unikla. Oba na to měli, bohužel se jim nepovedla poslední rozjížďka. Andy byl na 70. místě a Miky na 82. místě, Jiří Himmel se držel na 97. místě a Zdeněk Vysloužil bohužel pole uzavíral,“ popisuje trenér Štěpán Novotný.

 

Čtvrtý a patý den foukal střední až silný vítr okolo 8 m/s, byla pořádná zima a pršelo. Byly to velmi tvrdé a těžké podmínky, ve kterých se odjely 4 rozjížďky. Kláře se povedla jedna velmi pěkná jízda, kdy dojela na 13. místě. Zbytek našich závodníků bojoval v polovině pole.

 

Mikuláš Vaszi

 

„Na Markétu Kališovou byl moc silný vítr a ztrácela na rychlosti. Mikuláš Vaszi a Andrew Lawson měli špatné starty, ale jinak velmi dobrou rychlost. Kvůli startům nedokázali jezdit do desátého místa ve stříbrné skupině. Jirka Himmel jel jednu rozjížďku velmi pěkně okolo 20 místa. To by byl pro něj výborný dojezd, protože je to jeho první mezinárodní závod ve třídě ILCA 7, ale bohužel se převrátil v poslední bráně a propadl se o 20 míst. Zdeněk Vysloužil bohužel nezávodil, dostihla ho viróza. Poslední den závodily už jen holky a zlatá skupina, kluci ve stříbrné už rozjížďku nestihli. Je vidět, že Klára, Andy a Miky udělali velký pokrok. U Kláry byla škoda čtvrtého dne, kdy se jí vůbec nedařilo. U kluků byla velká škoda, že se nedostali do zlaté skupiny. Jirka a Markéta sbírali hlavně zkušenosti a některé rozjížďky zajeli pekně,“  hodnotil trenér vystoupení našeho SCM ILCA týmu.

 

Celkově skončily ve třídě ILCA 6 Klára Himmelová na 33. místě a Markéta Kališová na 56. místě. Ve třídě ILCA 7 byl na 71. místě Andrew Lawson, na 79. místě Mikuláš Vaszi, na 99. místě Jiří Himmel a na 110. místě Zdeněk Vysloužil.

 

Výsledky ILCA 6: https://2022-under21.eurilca-europeans.org/ilca-6-results/#tabs_desc_333_1

 

Výsledky ILCA 7: https://2022-under21.eurilca-europeans.org/ilca7-results/#tabs_desc_311_1

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V jachetním klubu Fraglia Vela Malcesine se od neděle 10. do neděle 17. dubna konal mezinárodn...

Velikonoce mnoho českých závodníků třídy Optimist strávilo ve slovinské Portoroži na Easter re...

Minulý týden pokračovaly iQFoil Games Youth & Junior druhým závodem na Gardě v Campione. N...

Skončil světový pohár na Mallorce, od olympijských her v Tokiu první velký závod olympijských ...

Šest dětí z SpS Optimist se pod vedením trenérky Nikol Staňkové vydalo do tureckého Bodrumu, d...

Zobrazit všechny články


nahoru